Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa FTX oferă un premiu de 1 milion de dolari pentru ca băncile să accepte monede stabile

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Monedele stabile precum USDT sunt supuse controlului în Statele Unite, unii parlamentari cerând o mai mare supraveghere reglementară a industriei. Bursa de derivate din criptomonede FTX cere băncilor să se adreseze și să discute posibilitatea de a accepta stablecoins în schimbul unei recompense de 1 milion de dolari.

Într-o postare de marți pe Twitter, FTX a spus că explorează formarea de relații cu bănci din diferite regiuni pentru a permite utilizatorilor să aibă „depuneri și retrageri aproape instantanee și aproape gratuite” prin intermediul monedelor stabile. Schimbul a propus ideea de a oferi un premiu de 1 milion de dolari pentru prima bancă din fiecare regiune care acceptă jetoanele, dar a sugerat că ar fi deschis să ofere mai multe, conform cointelegraph.com

 

Prezentarea celor peste 350.000 de urmăritori pe Twitter ai bursei a venit în urma CEO-ului FTX, Sam Bankman-Fried, sau SBF, sugerând că este nevoie de o claritate suplimentară de reglementare pentru ca spațiul cripto – inclusiv stablecoins – să avanseze ca industrie. Potrivit CEO-ului, crearea unui „cadru bazat pe raportare/transparență/audit” pentru a confirma modul în care sunt susținute monedele ar „rezolva 80% dintre probleme, permițând în același timp monedelor stabile să prospere pe țărm”.

FTX a spus că vizează o audiență, inclusiv, dar fără a se limita la, bănci din SUA, care solicită un acord privind monedele stabile și că va fi deschisă să vorbească cu uniunile de credit. Bursa este încorporată în Antigua și Barbuda și are sediul în Bahamas, dar operează și FTX US pentru utilizatorii din SUA.

„Tocmai am achiziționat o bancă și aceasta este o idee bună”, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, CEO al grupului BCB din Londra. „Nici un premiu cerut de noi, ești deja un client al nostru și cu toții câștigăm pe termen lung.”

În acest an, multe autorități de reglementare din SUA și-au îndreptat atenția asupra monedelor stabile, grupul de lucru al președintelui pentru piețele financiare a lansat un raport în noiembrie sugerând că emitenții ar trebui să fie supuși unei „supravegheri federale adecvate”, asemănătoare cu cea a băncilor. Nellie Liang, subsecretarul Trezoreriei pentru Finanțe Interne, a făcut și el aluzii la legi suplimentare care afectează monedele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.