Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreţul belgian Claude Barzotti, autorul unor melodii de succes din anii '80, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani

wikipedia.com
Claude Barzotti

Cântăreţul belgian Claude Barzotti, autorul unor melodii de succes din anii '80 precum "Le Rital" şi "Aime Moi", a murit de cancer la pancreas, la vârsta de 69 de ani, a anunţat sâmbătă managerul său, relatează AFP.

Claude Barzotti "a murit la 69 de ani, în locuinţa sa, alături de el fiind cele două fiice ale sale", în oraşul Court-Saint-Etienne, între Bruxelles şi Charleroi, în Belgia, a declarat Laurent Comtat.

"Barzotti a preferat să fie considerat un cântăreţ al emoţiilor, mai degrabă decât unul romantic. Era plin de viaţă, un artist cu adevărat sensibil, care a băut pentru a lupta împotriva tracului său", a mai spus el.

Bolnav, Barzotti s-a retras de pe scenă în 2020.

Pe numele său real Francesco Barzotti, el s-a născut pe 23 iulie 1953, într-o familie de imigranţi italieni proveniţi din regiunea Marche (centru). Cântăreţul cu părul creţ şi-a evocat originile şi condiţia sa de "străin" în cântecul 'Le Rital' (1983) - pe care noile generaţii l-au putut auzi în filmul "Camping".

Printre hiturile sale se numără melodii lente de succes din anii 1980, precum "Je ne t'écrirai plus" (1984) şi "Aime-moi" (1990).

În anii 2008-2009, el a participat la turnee alături de Marie Myriam, Frank Alamo, Demis Roussos şi Patrick Juvet.

Barzotti a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele sale cu alcoolul, mărturisind la televiziunea belgiană că bea uneori până la cinci sau şase sticle de whisky pe zi.

"Sunt o persoană tristă. Nu pot să explic pentru că am de toate, dar de fapt nu am nimic", a afirmat cântăreţul belgian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.