Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce face Vladimir Putin în timp ce Rusia își plânge morții și cum explică Kremlinul că nu a fost prezent la Crocus City Hall după atac

vladimir putin

Preşedintele rus nu a prevăzut imediat vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de Statul Islamic (SI), anunţă joi Kremlinul, şi nici nu s-a dus la sala de concerte, „pentru a nu se amesteca în munca” salvatorilor, relatează AFP.

”Dacă sunt necesare contacte, vă vom informa”, a răspuns un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat de jurnalişti dacă prevede să se întâlnească cu rudele celor 143 de morţi.

Vladimir Putin a recunoscut luni că acest atentat, cel mai important din ultimii 20 de ani în Rusia, a fost comis de către ”islamişti radicali”, însă autorităţile ruse acuză serviciile secrete ucrainene şi din Occident de faptul că l-au ”facilitat”, în pofida faptului că a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

După atacul la sala de concerte de lângă Moscova, care a avut loc vineri seara, preşedintele rus a aşteptat până a doua zi pentru a se exprima în mod public.

Explicația Kremlinului

Potrivit lui Dmitri Peskov, Vladimir Putin nu s-a dus nici la faţa locului, pentru a nu „se amesteca în munca” salvatorilor.

„În privinţa familiilor şi apropiaţilor victimelor, s-a organizat o muncă foarte strânsă împreună cu ei de către toate serviciile şi specialiştii vizaţi (...). Toate acestea s-au făcut în cel mai scurt timp. Această muncă continuă”, a dat asigurări Dmitri Peskov.

Miercuri, Vladimir Putin s-a dus în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, unde a vizitat un muzeu istoric şi s-a întâlnit cu angajaţi din sectorul culturii.

Joi, el urma să participe la o reuniune pe tema turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.