Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dublu standard progresist. Un doctorand al profesorului deontolog Cristian Preda a fost prins ca a plagiat

PMP
Elene Udrea Cristian Preda Baconschi

Dublu standard progresist. Un doctorand al profesorului deontolog Cristian Preda a fost prins ca a plagiat

Unul dintre vârfurile Mișcării antiplagiat a fost prins cu mata-n sac. După Emilia Sercan, a căruia teza de licența are “probleme de originalitate” demonstrate de către presa, a venit rândul unui fost lider basist, europarlametar PD-L, profesor și îndrumător de doctorat.

Cristian Preda este acum decanul Facultății de Științe Politice a Universității Bucuresti și unul dintre liderii informali ai platformei politice progresiste REPER conduse de Dacian Ciolos.

Zilele acestea profesorul Preda participa la o școala de vara a partiduletului REPER. Acolo va trebui sa explice ultima decizie a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) ce îl privește in mod direct. Unul dintre elevii săi doctoranzi a fost prins ca și-a plagiat lucrarea de doctorat. Conform procedurilor Cristian Preda a coordonat, a citit și a supervizat pentru originalitatea și corectitudinea lucrarii intitulate “Metamorfoze ale elitelor politice din România în perioada crizelor economice interbelice – Evoluția ideologiei țărăniste în primul deceniu interbelic" semnată de Petre Florian Draghici.

Surse din cadrul Universității Bucuresti relatează ca profesorul Preda, cel care a criticat intens acuzațiile de plagiat împotriva unor politicieni, s-ar fi exprimat in cercul sau de cunoscuți cum ca "nu a avut cum sa isi dea seama" de plagiatul elevului sau Petre Draghici.

In alte situații de plagiat, Cristian Preda, alături de pupila sa Emilia Sercan a avertizat CNATDCU ca profesorii îndrumători “trebuie sa își dea seama" si ei de inadvertentele din tezele doctoranzilor dincolo de rapoarte si softuri anti plagiat. Preda a mai solicitat ca in cazul in care o comisie de etica universitară sau CNATCU invalideaza o teza de doctorat atunci profesorul îndrumător “nu mai are ce sa caute 5 ani in universitate". Cristian Preda si-a câștigat cu siguranța titlul de doctor in ipocrizie încă din vremea in care ii cânta osanale politice șefei sale politice Elena Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.