Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecii ies din nou în stradă împotriva austerității

_86650503_86650502[1]

În Grecia are loc prima grevă generală anti-austeritate de la începutul guvernării partidului Syriza, condus de Alexis Țipras. Principalele uniuni sindicale au chemat grecii să protesteze în stradă împotriva termenilor bailout-ului agreat cu finanțatorii internaționali.

Serviciile publice au fost afectate iar confruntări scurte au avut loc în Atena. Conform unor relatări citate de BBC World Service, zeci de tineri îmbrăcați în negru au aruncat cocktailuri Molotov și au spart vitrine în Piața Syntagma. Focuri au fost raportate și în zona Băncii Naționale a Greciei; poliția a ripostat cu gaze lacrimogene.

Conform condițiilor de bailout, guvernul grec a fost de acord să mărească taxele și să taie cheltuielile guvernamentale pentru a primi împrumuturi de 60 de miliarde de euro. Parlamentul a votat deja mărirea vârstei de pensionare și a tăiat beneficiile fiscale de care se bucurau unele din insulele grecești. Nemulțumirea sindicatelor a fost generată de propunerea de a se efectua o nouă tăiere a pensiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.