Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lavrov susține că Moldova vrea unirea cu România și amenință în legătură cu Transnistria: 'Va fi un act nesăbit'

Euronews
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe consideră că guvernul moldovean este dornic să se unească cu România și să obțină unele oportunități suplimentare.

Guvernul moldovean trebuie să înțeleagă că orice încercare de a rezolva problema Transnistriei prin mijloace militare va fi un act nesăbuit, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

"[Președintele moldovean Maia] Sandu a declarat că vor organiza un referendum privind aderarea la Uniunea Europeană fără Transnistria. Aparent, ei sunt dornici să se unească cu România și să obțină niște oportunități suplimentare făcând acest lucru. Poate că ei contează să rezolve problema transnistreană prin mijloace militare. Va fi un act nesăbuit din partea conducerii moldovenești. Cred că ei trebuie să înțeleagă acest lucru, sau acest lucru ar trebui să le fie explicat clar", a declarat Lavrov.

El a menționat că guvernul Republicii Moldova a refuzat numeroasele invitații ale Rusiei și Transnistriei de a relua discuțiile în formatul 5+2. "Aparent, Moldova a decis să lase Transnistria în urmă", a spus el.

Înaltul diplomat rus a continuat spunând că președintele în exercițiu Maia Sandu s-a angajat în politica de "rupere a legăturilor cu Federația Rusă".

Lavrov a deplâns faptul că guvernul Republicii Moldova „nu a învățat nicio lecție” din ultimele evenimente din Ucraina. În cuvintele sale, NATO a transformat Ucraina în instrumentul său de agresiune împotriva Rusiei. Acum vor să facă același lucru cu Moldova, a adăugat el.

 

 

 

Moldova va organiza alegeri prezidențiale în această toamnă, iar alegerile parlamentare - în vara anului 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.