Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 24 iunie - Șeful Wagner anunță finalul revoltei: 'Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă!'

hindustantimes.com
prigojin wagner

Alertele de raid aerian au fost activate în Kiev și în toate regiunile Ucrainei noaptea trecută. Forțele aeriene au avertizat că există amenințări de atacuri cu rachete. O explozie puternică a avut loc dis de dimineață în apropierea portului Mariupol ocupat de ruși. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de ssâmbătă, 24 iunie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 24 iunie, ora 22.56: Prigojin scapă de dosarul penal - Kremlinul anunță clasarea, dar și plecarea șefului Wagner în Belarus

Dosarul penal împotriva lui Evgheni Prigojin va fi clasat, acesta va merge în Belarus, a declarat secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov, potrivit agențiie ruse Ria Novosti.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 21.17: Șeful Wagner anunță finalul revoltei: 'Ne întoarcem și plecăm în direcția opusă!'

„Ne întoarcem coloanele și plecăm în direcția opusă”, a declarat fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 20.00: Autoritățile ruse distrug autostrăzile cu excavatoarele, pentru a bloca avansul trupelor Wagner spre Moscova (VIDEO)

Traficul a fost suspendat pe unele drumuri din regiunea Lipețk, carosabilul fiind deteriorat pe unele secțiuni pentru a împiedica vehiculele să circule, a anunțat guvernul regional pe canalul său Telegram, potrivit agenției ruse Ria Novosti.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 19.30: Loialitatea Gărzii Naţionale ruse va fi cheia modului în care se desfăşoară criza (spionajul militar britanic)

Trupe Wagner se îndreaptă către nord, în regiunea Voronej, probabil către Moscova, potrivit serviciilor militare britanice de informaţii, citat de BBC News.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 19.22: Avionul prezidențial al lui Putin și 'avionul Apocalipsei' au decolat de la Moscova

Avionul special Il96-300PU al președintelui rus Vladimir Putin a decolat de pe aeroportul Vnukovo din Moscova spre Sankt Petersburg la ora 14:16, ora Moscovei, potrivit datelor Flightradar24.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 19.10: Dmitri Medvedev: 'E o lovitură de stat în Rusia! Nu vom permite ca armele nucleare să ajungă în mâinile unor criminali'

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, invocă o lovitură de stat în Federația Rusă.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 19.00: Moscova se pregătește de confruntări stradale: Primarul a declarat ziua de luni zi nelucrătoare

Moscova a declarat ziua de luni zi nelucrătoare, potrivit unei declarații a primarului capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe canalul său Telegram.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.50: Putin ia exemplul lui Prigojin: Armata rusă va putea angaja mercenari din penitenciare

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă, 24 iunie, o lege privind posibilitatea ca deținuții să servească sub contract în armată, cu excepția celor care au comis infracțiuni grave, potrivit presei ruse.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.30: Un fost ofițer FSB explică strategia aleasă de Prigojin pentru cucerirea Moscovei: 'E o incursiune strălucit de îndrăzneață!'

Igor Girkin, veteran al armatei ruse și fost ofițer FSB, ce a jucat un rol cheie în anexarea peninsulei Crimeea și apoi în Donbas, unde a fost - de facto - lider al forțelor militare pro-ruse, a explicat strategia aleasă de liderulul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, de a ajungs în capitala Rusiei, Moscova.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.29: MAE rus avertizează țările occidentale: Să nu exploateze situația internă din Rusia pentru a-și atinge 'obiectivele rusofobe'

Ministerul rus de Externe transmite un comunicat „privind situația politică internă actuală”, în care avertizează țările occidentale să nu exploateze „revolta armată” a mercenarilor Wagner pentru a-și atinge „obiectivele rusofobe”.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.28: Începe bătălia pentru Moscova: forţele de securitate ruse ocupă poziţie în sud, trupele Wagner se apropie

Forţe ruse de securitate au ocupat poziţii în sudul Moscovei, potrivit unor imagini publicate de ziarul de afaceri Vedomosti, relatează CNN, iar combatanţi din cadrul grupării paramilitare Wagner au înaintat până în regiunea rusă Lipeţk, situată la nord de Voronej, anunţă guvernatorul regiunii, Igor Artamonov, relatează AFP, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.27: Destinul lui Prigojin pare pecetluit! Guvernator rus: ‘Să se sinucidă, dacă este bărbat’

Evgheni Prigozin, fondatorul PMC Wagner, după ce a „trădat” Rusia, dacă este bărbat, ar trebui să urmeze exemplul „unui trădător similar al țării” - Boris Pugo, membru al GKChP*, care s-a sinucis în 1991 după o lovitură de stat eșuată, a declarat Igor Rudenya, guvernatorul regiunii Tver, pentru TASS.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.26: Vladimir Putin își cheamă aliații în ajutor: discuție cu țările din CSI / ce le-a transmis liderul de la Kremlin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care lucrează la Kremlin în această sâmbătă, i-a informat pe omologii săi din Belarus, Uzbekistan şi Kazahstan, precum şi din Turcia, despre rebeliunea armată condusă de şeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, informează EFE.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 18.25: Revolta lui Prigojin ține lumea întreagă în alertă: UE și G7 sunt cu ochii pe Rusia

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a declarat sâmbătă că "monitorizează îndeaproape" situaţia din Rusia şi că este în legătură cu liderii europeni şi partenerii G7, în contextul în care liderul grupului de mercenari Wagner a declanşat o revoltă armată împotriva armatei ruse, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 17.45: Regiunea rusă Kaluga impune restricţii de circulaţie la frontiera cu regiunile vecine Tula, Briansk, Oriol şi Smolensk

Regiunea rusă Kaluga, care se află la sud de Moscova, ”a decis să impună temporar restricţii de transport cu automobilul pe drumurile din regiune situate în teritorii limitrofe regiunilor frontaliere”, anunţă guvernatorul Vladislav Şapşa, relatează AFP, informează News.ro. Capitala regiunii, cu acelaşi nume, se află la 160 de kilometri de Moscova.

Restricţiile de circulaţie vizează drumuri de la frontiera cu regiunile ruse vecine Tula, Briansk, Oriol şi Smolensk, relatează BBC. ”Vă rugăm să vă abţineţi să circulaţi pe aceste drumuri cu vehicule private, dacă nu este absolut necesar”, cere într-o postare pe Telegram Vladislav şapşa. Nimic nu sugerează că mercenari Wagner, reperaţi la sud de Moscova, se află în Kaluga. Trupe Wagner se deplasează către nord, spre Moscova.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 17.30: Letonia îşi închide frontiera ruşilor, cărora nu le mai permite intrarea pe teritoriul leton

Letonia anunţă sâmbătă o consolidare a securităţii la frontiere, la fel ca vecinul său eston, relatează AFP, informează News.ro.

Această ţară baltică nu le mai permite ruşilor să intre pe teritoriul leton.

Premierul eston Kaja Kallas a anunţat sâmbătă o consolidare a frontierei cu Rusia şi le-a cerut estonilor să nu se ducă în zona de frontieră.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 17.10: Revolta lui Prigojin: Oficialii americani urmăresc îndeaproape situația din Rusia

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 17.05: Ultimă oră: Fript în tentativa de lovitură de stat din 2016, Recep Erdogan îl sprijină deschis pe Vladimir Putin

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 17.00: Revolta mercenarilor Wagner: Dimitri Peskov anunță unde se află Putin

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 16.48: Surse citate de presa rusă anti-Kremlin: Putin ar fi dat ordinul pentru uciderea lui Progojin

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 16.40: România ar putea restricționa cerealele ucrainene: miza portului Constanța (surse)

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 16.39: Vladimir Putin bate cu pumnul în masă! Decret de ultimă oră: îi arestează instant pe cei care i se opun

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 16.38: Trupele Wagner avansează și au intrat în Lipetsk

Trupele Wagner se deplasează prin regiunea Lipetsk, se iau toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța populației, spune guvernatorul, transmite presa rusă.

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 14.25: Zelenski exultă după ce Prigojin a atacat Rusia: Haosul este atât de mare încât nicio munciună nu-l mai poate ascunde

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îl atacă pe omologul său rus Vladimir Putin, într-o reacţie, pe Telegram, cu privire la rebeliunea Wagner în Rusia, relatează Le Monde. ”Cel care alege calea răului se distruge singur. El trimite coloane de trupe pentru a distruge viaţa altei ţări, dar nu le poate opri să fugă şi trăda atunci când viaţa rezistă”, afirmă Zelenski.

Detalii aici

 

UPDATE 24 iunie, ora 14.20: Rusia în pragul unui război civil: Armata desfăşoară acţiuni de 'luptă' în regiunea Voronej

Armata rusă desfăşoară sâmbătă operaţiuni de "luptă" în regiunea Voronej, frontalieră cu Ucraina şi situată la circa 600 km sud de Moscova, au anunţat autorităţile locale, în plină revoltă armată a grupului de mercenari Wagner, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 11.20: Apelul Ministerului Apărării al Federației Ruse către trupele Wagner

Ministerul Apărării de la Moscova a lansat un apel la adresa mercenarilor Wagner după ce trupele conduse de Prigojin au preluat controlul asupra Cartierului General al Districtului Militar Sud.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 10.42: Ucraina susţine că a distrus 41 de rachete lansate peste noapte de forţele ruse

Forțele aeriene ucrainene au anunțat sâmbătă că au distrus 41 de rachete de croazieră rusești lansate în timpul celui mai recent atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei. Potrivit armatei ucrainene, forțele ruse au lansat un total de 51 de rachete și două drone

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 10.30: Rebeliunea lui Prigojin: Trupele Wagner controlează încă un mare oraș din sudul Rusiei

O sursă rusă din domeniul securităţii a declarat sâmbătă că grupul de mercenari Wagner a preluat controlul tuturor instalaţiilor militare din oraşul Voronej, aflat la circa 500 km sud de Moscova, relatează Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 10.00: Președintele Vladimir Putin numește Trădare acțiunea Wagner si anunță represalii dure

"Această lovitură nu va fi iertată. Acești oameni vor fi aduși în fața justiției. Îi somez pe cei care sunt implicați să se retragă, vom apăra tot ce este al nostru în numele poporului nostru", a spus Putin.

Detalii aici

UPDATE 24 iunie, ora 9.30: Prigojin îi convoacă pe Gherasimov și Șoigu la Rostov pe Don

Şeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a cerut într-un videoclip postat sâmbătă ca ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi generalul Valeri Gerasimov să vină să-l întâlnească în oraşul sudic Rostov-pe-Don, notează Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 8.45 :Prigojin susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia susține că forțele sale au preluat controlul asupra tuturor locațiilor militare din Rostov pe Don. Evgheni Prigojin afirmă într-un nou mesaj video că toate locațiile militare din orașul rus Rostov pe Don se află sub controlul grupului de mercenari Wagner, relatează Reuters

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 8.40: FSB cere mercenarilor Wagner să îl aresteze pe Prigojin

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a cerut sâmbătă mercenarilor din grupul Wagner ''să nu facă o greşeală ireparabilă'' şi să nu execute ordinele lui Evgheni Prigojin, şeful grupului, după ce acesta a făcut apel la o revoltă armată împotriva Ministerului rus al Apărării, relatează EFE, scrie Agerpres.

Detalii aici

 

UPDATE 24 iunie, ora 07.35: De frica forțelor Wagner, guvernatorul regional din Rostov le cere locuitorilor să rămână în case / Trupele lui Prigojin au înconjurat o clădire guvernamentală

Guvernatorul regiunii Rostov din Rusia – care se învecinează cu Ucraina – le-a cerut locuitorilor să rămână în case. Vehicule militare ruseşti au fost văzute pe străzile din Rostov pe Don, dar şi la Moscova, unde măsurile de securitate au fost sporite, după ce şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a susţinut că trupele sale au intrat în Rusia, potrivit BBC, citat de news.ro.

Imaginile de pe reţelele de socializare par să arate că trupele Wagner au înconjurat o clădire guvernamentală din Rostov pe Don. Primarul din Moscova a anunţat că sunt luate măsuri anti-teroriste pentru a întări securitatea în capitala Rusiei.

Continuarea aici

 

 

UPDATE 24 iunie, ora 07.20: Vladimir Putin a fost informat oficial despre acuzațiile penale împotriva lui Evgheni Prigojin de către procurorul general rus

Procurorul general rus, Igor Krasnov, l-a informat pe președintele Vladimir Putin despre cazul penal în care fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, este acuzat de revoltă, au relatat sâmbătă dimineață agențiile de presă ruse, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Rador.

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 06.55: Nou tir de rachete rusești asupra Ucrainei / O drona doborâtă declanșează un incendiu într-un bloc-turn din Kiev

Rusia a lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă o nouă salvă de rachete asupra Ucrainei, provocând pagube şi victime, potrivit autorităţilor ucrainene, transmite AFP, citat de Agerpres.

În centrul oraşului Dnipro,"mai multe case au fost complet distruse. Există un crater imens după explozie. Sunt victime", a informat primarul Boris Filatov la Telegram.

La Kiev, şeful administraţiei militare a capitalei, Serhii Popko, a afirmat că apărarea antiaeriană a distrus "mai mult de 20 de rachete în spaţiul aerian din jurul Kievului".

Continuarea aici

 

 

 

UPDATE 24 iunie, ora 06.35: Prigojin a devenit coșmarul lui Putin: pare de neoprit în ideea de a înlătura conducerea militară de la Moscova

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a spus că el şi cei 25.000 de oameni ai săi sunt gata să moară pentru "patrie" şi " să elibereze poporul rus" de ierarhia militară împotriva căreia a intrat în rebeliune, transmite sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

"Suntem cu toţii gata să murim, toţi cei 25.000. Şi după aceea vor mai fi 25.000. Pentru că murim pentru patrie, murim pentru poporul rus care trebuie eliberat de cei care bombardează populaţia civilă", a declarat Prigojin într-un nou mesaj audio pe Telegram.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 06.00: Alertă maximă la Kremlin: Putin este informat continuu cu privire la evoluţia situaţiei după anunţul unei rebeliuni armate conduse de către Prigojin

Preşedintele rus Vladimir Putin este "informat continuu" cu privire la evoluţia situaţiei după anunţul unei rebeliuni armate de către liderul grupului paramilitar Wagner, a anunţat sâmbătă Kremlinul, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Serviciile speciale, agenţiile de menţinere a ordinii, adică Ministerul Apărării, FSB (servicii de securitate), Ministerul de Interne, Garda Naţională, îl informează în permanenţă Preşedintele cu privire la măsurile luate pentru implementarea instrucţiunilor ce le-au fost date", a declarat agenţiilor de presă ruse purtătorul de cuvânt prezidenţial Dmitri Peskov.

Continuarea aici

 

UPDATE 24 iunie, ora 05.20: Comandant rus, cere luptătorilor Wagner să se supună și să se retragă în bazele lor

Comandantul adjunct al campaniei ruseşti din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, le-a cerut vineri luptătorilor miliției private Wagner să renunțe la opoziția față de conducerea militară și să se întoarcă la bazele lor. "Vă îndemn să vă opriţi", a declarat el într-un mesaj video postat pe aplicaţia Telegram, anunță Rador.

"Inamicul așteaptă cu nerăbdare ca situația politică internă să se înrăutățească în țara noastră".

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 05.00: Casa Albă urmărește cu atenție situația din Rusia în urma revoltei grupului Wagner împotriva Statului Major rus

Casa Albă monitorizează situaţia din Rusia după revolta grupului paramilitar Wagner împotriva Statului Major rus, a declarat vineri un purtător de cuvânt, adăugând că preşedintele american Joe Biden este ţinut la curent cu evoluţia situaţiei, transmite sâmbătă AFP, citat de Agerpres.

"Monitorizăm situaţia şi vom vorbi cu aliaţii şi partenerii noştri despre aceste evoluţii", a declarat Adam Hodge, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 04.10: Zelenski vrea victoria cât mai rapid posibil, considerând că aceasta va fi cel mai bun omagiu pentru memoria eroilor ucraineni - Video

Volodimir Zelenski, a vorbit despre recunoştinţa faţă de toţi cei care luptă pentru Ucraina, afirmând că victoria ţării sale ar fi cel mai bun omagiu pentru memoria eroilor. ”Fie ca victoria Ucrainei în acest război şi transformarea cu succes a instituţiilor statului nostru într-unele atât de puternice şi de eficiente cât sunt şi soldaţii noştri – fie ca acesta să fie cel mai bun omagiu pentru memoria tuturor eroilor noştri”, a declarat acesta, potrivit news.ro.

Zelenski a vorbit, în mesajul transmis vineri seară, despre rezultatele Conferinţei privind reconstrucţia Ucrainei de la Londra.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 03.30: Prigojin a anunțat că a trecut granița Rusiei în toate zonele: 'Dacă cineva ne stă în cale, vom distruge tot ce ne stă în cale'

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari Wagner, face o declarație de ultim moment pe canalul său de Telegram, amenințând că va distruge tot ce îi stă în cale în cazul în care va întâmpina opoziție din partea Ministerului rus al Apărării.

„Deocamdată, am trecut granițele de stat în toate zonele. Polițiștii de frontieră au venit spre noi și i-au îmbrățișat pe luptătorii noștri.

Acum, intrăm în Rostov. Unitățile Ministerului Apărării, de fapt, recruții care au fost aruncați să ne blocheze calea, au plecat.”

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 03.05: FSB e în alertă maximă la Moscova după anunțul lui Prigojin: puncte de control și ordin să tragă 'în caz de amenințare' (surse BBC)

O sursă apropiată serviciilor speciale din Federația Rusă a declarat pentru BBC-Rusia că departamentul din Moscova al FSB este în alertă în aceste momente. Acest lucru este confirmat și de sursa BBC din cercurile armatei, care raportează o „alarmă” în garnizoana Moscovei.

Potrivit acestuia, pe autostrada Don (n. r.: drumul Moscova-Voronej-Rostov-pe-Don), FSB, cu sprijinul SOBR (unități speciale de reacție rapidă ale trupelor Gărzii Naționale), au fost înființate puncte de control. Celor de serviciu li se ordonă să deschidă focul "în caz de amenințare", trasmite BBC. În același timp, echipamentul este în modul de pregătire, dar unitățile nu au primit încă un ordin de avansare.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 02.15: Emmanuel Macron dă de pământ cu Putin: Rusia orchestrează răpiri și extorcări în Africa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat vineri Rusia că este ''o putere de destabilizare a Africii'' şi şi-a exprimat regretul că deciziile Moscovei ''nu joacă un rol benefic pentru comunitatea internaţională'', informează AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

'Este o putere de destabilizare a Africii, cu miliţii private care efectuează răpiri, extorcări asupra populaţiilor civile'', a spus şeful statului francez, care a amintit că ''acest lucru a fost documentat de Naţiunile Unite în Republica Centrafricană în legătură cu miliţiile Wagner''.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 02.05: Tensiuni maxime: Evgheni Prigojin acuză 'ticăloşii' din armata rusă că au atacat forțele Wagner

Autorităţile ruse au deschis o anchetă penală împotriva liderului grupării de mercernari Wagner, Evgheni Prigojin, acuzându-l de incitare la revoltă armată. Totodată, i-au cerut acestuia să înceteze a mai face acuzaţii nefondate, informează Rador.

Într-un mesaj audio al lui Prigojin care circulă pe reţelele sociale, acesta acuză armata rusă de lansarea unui atac cu rachete asupra unei tabere Wagner: "Eram pregtiţi să facem concesii Ministerului Apărării, să ne predăm armele, să găsim o soluţie cu privire la modalităţile de a continua să ne apărăm ţara, însă aceşti ticăloşi nu s-au liniştit."

Continuarea aici

content-image

UPDATE 24 iunie, ora 01.30: FSB solicită membrilor trupei Wagner să pună mâna pe Evgheni Prigojin

FSB îi îndeamnă pe luptătorii din grupul Wagner să nu urmeze ordinele criminale şi trădătoare ale lui Evgheni Prigojin, ci să ia măsuri pentru a-l captura.

content-image

 

UPDATE 24 iunie, ora 00.30: FSB deschide un dosar penal împotriva lui Prigojin pentru apel la insurecție armată - 'Putin a fost informat'

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a deschis un dosar penal în legătură cu un apel al șefului PMC Wagner, Evgheni Prigojin, la insurecție armată, a anunțat Comitetul Național Antiterorism (CNA), potrivit agenției ruse Ria Novosti.

Comitetul Național Antiterorism a subliniat că toate acuzațiile răspândite în numele fondatorului grupului nu au nicio bază reală.

"În acest sens, FSB a deschis un dosar penal privind faptul de a chema la o insurecție armată. Cerem încetarea imediată a acțiunilor ilegale", a precizat comitetul într-o declarație.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.