Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 25 iunie - Ucraina se apropie de încercuirea Bahmutului/Evgheni Prigojin, primul mesaj după insurecția Wagner

evgeni prigojin

Canalele ruse de propagandă încearcă să estimeze pierderile armatei ruse în urma rebeliunii Wagner. Potrivit mai multor publicații, ar fi murit între 13 și 23 de militari și piloți, după ce au fost doborâte cele 7 aeronave. Alexander Lukașenko a vorbit cu Prigojin și s-a oferit să le garanteze securitatea tuturor mercenarilor Wagner. STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de duminică, 25 iunie 2023, pe măsură ce apar.

 

UPDATE 25 iunie, ora 23.00: În timp ce lumea e cu ochii pe Prigojin, Ucraina se apropie de încercuirea Bahmutului: Avans de până la un kilometru la nord și la sud de oraș

Armata ucraineană a avansat de la 600 la 1.000 de metri în direcțiile de sud și nord în jurul orașului strategic Bakhmut începând cu 25 iunie, a informat un purtător de cuvânt al Comandamentului de Est al Forțelor Armate ucrainene Serhiy Cherevatyi.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 22.35: Prigojin a pus pe jar Moscova: Se pregătește o lege pentru reglementarea Grupului Wagner

Duma de Stat a Rusiei, sau parlamentul, lucrează la o lege care să reglementeze Grupul Wagner, potrivit lui Andrey Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 2o.58: Evgheni Prigojin, primul mesaj după insurecția Wagner

Serviciul de presă al companiei de management Concord a lui Evgheni Prigojin, lider al grupării private de mercenari Wagner, a răspuns la o solicitare prin e-mail a CNN despre locul unde se află șeful Wagner

Detalii aici

content-image

UPDATE 25 iunie, ora, 20.oo: Ucrainenii sunt optimiști: Insurecţia Wagner este prima etapă a căderii lui Putin. Numărătoarea inversă a început

Revolta efemeră a grupării paramilitare ruse Wagner împotriva Kremlinului este ”prima etapă a dezmembrării” regimului preşedintelui rus Vladimir Putin, avertizează duminică secretarul Consiliului Naţional ucrainean al Securităţii şi Apărării, Oleksii Danilov, relatează CNN, potrivit news.ro.

Detalii aici

 

UPDATE 25 iunie, ora 19.50: Video | După ce tancurile Wagner au făcut prăpăd infractructura rutieră din Rusia, reparațiile au început în forță

Aproape 10.000 de metri pătraţi de drum au fost avariaţi de tancuri Wagner în timpul rebeliunii, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Detalii aici

 

UPDATE 25 iunie, ora 19.45: Rebeliunea lui Prigojin este privită cu scepticism la Kiev: Nu are niciun sens

Rebeliunea lui Evgheni Prigojin "nu are niciun sens", spune un consilier al ministrului ucrainean al Apărării, Iuriy Sak

Detalii aici

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 15.55: Posibila miză pentru 'transferul' lui Prigojin în Belarus - general britanic: 'Ucraina s-ar putea confrunta cu un atac rusesc din Belarus'

Compania militară privată rusă Wagner, condusă de Evgheni Prigojin, ar putea conduce un nou atac rusesc asupra Kievului de pe teritoriul belarus. Liderii ucraineni ar trebui să se ferească de un posibil atac al lui Prigojin asupra capitalei Ucrainei, a declarat generalul britanic Richard Dannat pentru Sky News. "Faptul că el (liderul Wagner) a plecat în Belarus, provoacă îngrijorare", a spus expertul.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 15.35: Rusia anunţă că a respins mai multe asalturi ucrainene în sudul şi estul Ucrainei

Armata rusă ”a respins cu succes” atacuri ale forţelor Kievului în patru zone ale frontului, şi anume în regiunile Doneţk (est), dar şi în Zaporojie (sud), anunţă Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, relatează AFP, informează News.ro.

Zece dintre aceste atacuri au fost respinse în apropiere de Bahmut (est), precizează ministerul.

Kievul anunţa sâmbătă seara că a lansat mai multe ofensive, cu succes, în estul Ucrainei.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 15.30: Experții avertizează: atâta timp cât Prigojin 'are un anumit tip de sprijin, el este o amenințare. E posibil să-l vedem ucis în Belarus' (CNN)

Rămân multe chestiuni neclare după revolta din Rusia, cum ar fi ce se va întâmpla cu rolul lui Prigojin în Wagner și războiul din Ucraina și dacă toți luptătorii săi vor fi contractați cu armata Rusiei, relatează CNN într-o analiză.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 15.20: Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei

Președintele RusieiVladimir Putin, va participa săptămâna viitoare la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, a anunțat duminică televiziunea rusă de stat. Reportajul difuzat de emisiunea de actualitate Vesti a postului de televiziune Rossia-1 nu a precizat dacă reuniunea va avea loc vineri, în mod normal, sau va fi devansată.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 15.03: Bomba cu ceas: Coreea de Nord sare în sprijinul lui Vladimir Putin

Coreea de Nord şi-a oferit sprijinul deplin pentru Rusia după revolta grupului paramilitar Wagner, a informat duminică presa de stat, potrivit AFP. Într-o întâlnire cu ambasadorul rus la Phenian, Alexander Matsegora, ministrul adjunct de externe nord-coreean Im Chon Il "şi-a exprimat convingerea fermă că recenta rebeliune armată din Rusia va fi suprimată cu succes", a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, conform News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 14.55: Vladimir Putin vrea ca rebeliunea lui Prigojin să fie uitată: 'Încep și termin ziua cu asta!'

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică, într-un interviu pentru televiziunea de stat, că este în contact permanent cu Ministerul Apărării şi că Rusia este în continuare încrezătoare că îşi poate îndeplini planurile privind "operaţiunea militară specială" din Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 14.45: Când doi se bat al treilea câștigă: ucrainenii anunță că au avansat, în timp ce rușii se luptau între ei

Armata ucraineană a lansat ofensive - în mai multe direcţii - împotriva forţelor ruse, pe frontul de est, şi revendică noi înaintări, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, relatează AFP, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 14.36: Fostul bodyguard al lui Putin ar putea să-l înlocuiască pe Șoigu în fruntea ministerului rus al Apărării (surse)

Surse rusești spun că Aleksey Dyumin, fosta gardă de corp a lui Putin și actual guvernator al regiunii Tula, ar putea deveni noul ministru rus al Apărării în locul lui Serghei Șoigu, relatează platforma NOELREPORTS.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 14.13: Analiză AFP: Vladimir Putin a fost grav umilit de atacul Wagner din Rusia

Şeful grupării paramilitare ruse Wagner Evgheni Prigojin a acceptat să plece în exil în Belarus, a anunţat Kremlinul, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a fost nevoit să accepte o amnistie pentru a pune capăt rebeliunii militare, relatează AFP.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 14.00: Aflați deja în dezavantaj, luptătorii lui Kadîrov se întorc rapid pe frontul din Ucraina: au mers degeaba până la Moscova

Forțele cecene părăsesc acum regiunea Rostov din sudul Rusiei și se întorc pe câmpul de luptă din estul Ucrainei, transmite agenția de presă rusă Tass, relatează Rador

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 13.50: Zelenski își freacă palmele de bucurie după teroarea din Rusia: Funcționează în favoarea Ucrainei

Haosul din Rusia funcționează în favoarea Kievului, au declarat sâmbătă oficialii ucraineni, dar rămâne de văzut dacă președintele Volodimir Zelenski și armata sa își pot capitaliza destabilizarea situației în timpul rebeliunii mercenarilor Wagner.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 13.30: Alexander Lukașenko a căzut în capcana lui Vladimir Putin în negocierile cu Evgheni Prigojin: ce poate invoca liderul de la Kremlin (opoziția din Belarus)

Vladimir Putin îl alege pe Alexander Lukașenko pentru a negocia cu Evgheni Prigojin, tocmai pentru a evita responsabilitatea pentru acordurile și promisiunile făcute șefului Wagner, transmite secretarul de presă al Svitlanei Tykhanovskaya, Anna Krasulina, liderul opoziției din Belarus, la postul de televiziune FREEDOM.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 12.30: Concluzii după rebeliunea din Rusia: 'Vin nori negri dinspre răsărit. Răul cel mare abia acum poate începe!'

Europarlamentarul și liderul PMP Eugen Tomac a tras concluziile după Rebeliunea din Fedrația Rusă, condusă de Evgheni Prigojin.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 12.20: Prigojin a reușit ce nu au făcut ucrainenii: 'Rebeliunea a dezvăluit slăbiciunea forțelor de securitate ruse și a demonstrat incapacitatea lui Putin' (ISW)

Revolta lui Evgheni Prigojin, liderul Wagner, a fost stopată, dar Kremlinul se confruntă acum cu o situație „profund instabilă”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 12.10: SUA forțează un nou atac dur al Ucrainei contra Rusiei, după revolta lui Prigojin: Acum e momentul

Forțele Ucrainei sunt într-o poziție bună pentru a exploata vulnerabilitățile din armata Rusiei, cauzate de tentativa de rebeliune a lui Prigojin, a declarat fostul ambasador al SUA în Ucraina, Bill Taylor, scrie Rador.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 12.05: Apropiatul lui Vladimir Putin: 'Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei. Nu avem de ales!'

„Șaptezeci și cinci de ani de descurajare reciprocă, armele nucleare au salvat lumea, iar oamenii tocmai s-au obișnuit cu asta. Acum vedem cu ochii noștri că armele nucleare nu se mai opresc, pentru că se întâmplă inimaginabilul: Occidentul a dezlănțuit un mare război în pântecele unei mari puteri nucleare”, așa își începe editorialul din Ria Novosti proeminentul expert rus în politică externă Serghei Karaganov, președintele emerit al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei, descris de presa occidentală drept și un apropiat al lui Vladimir Putin. Înainte de începerea războiului din Ucraina, Karaganov era considerat una dintre vocile inteligente ale Kremlinului.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 11.55: Revolta declanșată de Prigojin aduce consecințe adânci în Rusia (analişti)

Vladimir Putin a beneficiat mult timp de acţiunile grupării paramilitare Wagner, dar revolta lansată de liderul acesteia, Evgheni Prigojin, îl pune pe preşedintele rus în faţa unui test care, potrivit analiştilor, va lăsa urme adânci, relatează AFP, informează Agerpres.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 11.50: Numărul total al deceselor după atacul din Kiev a crescut la cinci persoane

Poliția Națională din Ucraina a publicat un videoclip cara arată intervenția imediată după căderea molozului de pe o clădire înaltă din cartierul Solomensky, din Kiev.

Încă două cadavre au fost găsite sub dărâmăturile unei case, transmit ajutoritățile ucrainene. Astfel, numărul total al deceselor a crescut la 5 persoane.

 

UPDATE 25 iunie, ora 11.28: REUTERS: Un civil ucis într-un bombardament rusesc asupra Hersonului - guvernator regional

Un civil a murit după ce forțele ruse au bombardat orașul Herson, din sudul Ucrainei, a anunțat duminică guvernatorul regional, scrie Rador. Ucraina a recucerit orașul Herson și părți din regiunea Herson în noiembrie, după luni de ocupație rusă, dar forțele ruse bombardează în mod regulat orașul și zonele înconjurătoare de pe malul opus al râului Dnipro. „Unul dintre obuze a explodat chiar în mijlocul camerei”, a spus Oleksandr Prokudin în aplicația de mesagerie Telegram. O altă femeie a fost prinsă sub dărâmături, dar este în viață. Autoritățile ucrainene au mai raportat că rușii au bombardat în timpul nopții sudul regiunii Dnipropetrovsk, rănind o persoană și distrugând trei case. Reuters nu a putut verifica independent afirmațiile.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 11.04: Ultimă oră: Plecarea lui Prigojin ascunde ceva. Regimul de operațiuni antiteroriste nu a fost ridicat în Rusia

"Regimul de operaţiuni antiteroriste" instaurat la Moscova şi în regiunea capitalei după revolta grupului paramilitar Wagner rămâne în vigoare duminică, în ciuda schimbării de atitudine a liderului rebeliunii, Evgheni Prigojin.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 10.45: Serghei Șoigu rămâne o nucă tare în ierarhia de putere din Rusia! Vladimir Putin nu îl schimbă după revoltă: cel puțin momentan

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, și-a exprimat îndoiala că subiectul remanierilor din Ministerul Apărării al Federației Ruse a fost discutat în timpul contactelor președinților Federației Ruse și Belarusului, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, în legătură cu revolta lui Evgheni Prigojin. Șeful Wagner se declara revoltat de faptul că Serghei Șoigu nu îi trimite muniție pe front, pentru a ataca mai dur Ucraina.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 10.30: Cozmin Gușă, ipoteză interesantă! Putin iese întărit după Revoltă: 'Va încerca decapitarea șefilor militari ce nu sunt de acord cu strategia sa'

Analistul politic Cozmin Gușă compară revolta lui Evgheni Prigojin cu puciul eșuat din Turcia, din 2016. El argumentează faptul că Putin iese mai întărit din toată degringolada care a cuprins Rusia în ziua de 24 iunie, la fel cum a ieșit și „sultanul” Recep Erdogan, care a declanșat un val de arestări în masă în Turcia după momentul 2016.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 09.37: Prigojin și mercenarii săi au plecat: Ce se întâmplă acum în Districtului Militar de Sud din Rostov

Situația din jurul cartierului general al Districtului Militar de Sud din orașul Rostov-pe-Don se menține calmă, iar traficul rutier a fost reluat, a informat duminică agenția de știri RIA, după ce Evgheni Prigojin și mercenarii săi au părăsit zona.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 09.20: Radu Tudor, după revolta lui Priogjin: 'Rusia e un circ sângeros, nu e o țară'

„Rusia e un circ sângeros, nu e o țară”, e concluzia trasă de jurnalistul și analistul Radu Tudor, după cea mai dificilă zi din cariera lui Vladimir Putin de când a ajuns la putere.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 09.00: Pentagonul e în alertă după retragerea lui Prigojin: Lloyd Austin i-a sunat pe miniștrii Apărării din Canada, Franța, Germania, Polonia și Regatul Unit

UE, SUA și aliații acordă o atenție deosebită Rusiei după cele 24 de ore haotice. Pentagonul a emis o declarație mai devreme, în care se precizează că secretarul Apărării, Lloyd J Austin, a vorbit în ultimele ore cu miniștrii apărării din Canada, Franța, Germania, Polonia și Regatul Unit despre situație.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 8.47: Kadîrov nu a procesat că revolta s-a terminat - 3000 de luptători ceceni au fost trimiși la Moscova: 'Credeam că unii oameni pot fi de încredere'

Pentru apărarea Moscovei au fost trimiși trei mii de luptători din unitățile de elită cecene, care s-au poziționat încă de la primele ore ale dimineții și sunt gata să execute orice ordin al președintelui rus Vladimir Putin, a anunțat televiziunea și radioul de stat cecen Grozny pe canalul său Telegram

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 08.15: Date comice din trecutul lui Prigojin: Temutul lider al Wagner a avut un stand de hotdog. Apoi, a ajuns rapid favoritul lui Putin

Evgheni Prigojin a declarat război conducerii militare a Rusiei. Cel ce până de curând era un om cheie al Moscovei în războiul din Ucraina a întors armele împotriva conducerii armatei ruse. Cine este Prigojin şi cum a ajuns să conducă o armată privată.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 08.00: Kadîrov îl condamnă vehement pe Evgheni Prigojin: ce spune liderul cecen despre rebeliunea Wagner

Liderul cecen Ramzan Kadîrov l-a condamnat pe Evgheni Prigojin într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram, afirmând că de data aceasta a fost evitată vărsarea de sânge, dar că "s-ar putea întâmpla", scrie The Guardian, citat de news.ro.

"Am crezut că unii oameni pot fi de încredere", a scris el. "Că ei îşi iubesc sincer Patria ca adevăraţi patrioţi până în măduva oaselor. Dar s-a dovedit că, de dragul ambiţiilor personale, al beneficiilor şi din cauza aroganţei, oamenii nu pot da doi bani pe afecţiunea şi dragostea pentru Patrie".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 07.35: Cutiile cu bani ale lui Prigojin: ce au găsit ieri autoritățile ruse la sediul Wagner din Sankt Petersburg

Autorităţile ruse au efectuat o percheziţie la sediul grupării paramilitare ruse Wagner din Sankt Petersburg, după ce Prigojin a declarat război pe față conducerii ruse, informează cotidianul.ro.

Multe cutii în care s-ar afla bani au fost fotografiate, imaginile ajungând in presă și mediul online.

Prigojin a spus că banii găsiți în Sankt Petersburg sunt bani pentru salarii, compensații etc. și că Wagner folosește doar numerar.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 07.15: Alertă aeriană la Zaporojie: zona a fost zguduită de o explozie în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică

BBC Rusia relatează că o explozie a fost auzită în oraşul Zaporojie din sud-estul Ucrainei, citând postul public de radio Suspilne, potrivit news.ro.

A fost declarată o alertă de raid aerian în oraş şi în regiune.

În Zaporojie se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, care a fost capturată de ruşi în luna mai a anului trecut, după lupte crâncene.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 06.25: Ce se întâmplă acum pe străzile din Moscova

Agenţia de presă TASS a anunţat că toate restricţiile impuse anterior pe şoselele naţionale din Rusia au fost ridicate la primele ore ale zilei de duminică, conform informaţiilor furnizate de Agenţia Federală a Drumurilor, informează Rador.

Mercenarii ruşi puternic înarmaţi, care înaintaseră semnificativ către Moscova, într-o provocare majoră la adresa autorităţii preşedintelui Vladimir Putin , au început să se întoarcă din drum sâmbătă seara.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 04.35: Rușii dau târcoale frontierelor NATO: avioanele britanice interceptează 21 de aeronave rusești la limita spațiului aerian al alianței

Avioane de vânătoare britanice ale Royal Air Force (RAF) au "interceptat" 21 de aeronave ruseşti la limita spaţiului aerian al NATO în ultimele trei săptămâni în cursul unei misiuni în Estonia, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Londra, notează AFP, citat de Agerpres.

Printre aeronavele ruseşti în cauză se numără avioane de luptă, avioane de transport sau de culegere de informaţii, precum şi bombardierele cu rază lungă de acţiune Tu-22M, potrivit Apărării britanice.

"Aceste interceptări reamintesc clar valoarea apărării colective şi a descurajării oferite de NATO", a declarat într-un comunicat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 03.30: Mihailo Podoliak, mesaj ironic pe Twitter: "Prigojin l-a umilit pe Putin/statul şi a arătat că nu mai există un monopol legitim al violenţei"

Şeful grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, l-a "umilit pe Putin" conducând o rebeliune cu oamenii săi, a afirmat sâmbătă un consilier al preşedinţiei ucrainene, după un acord între Kremlin şi Wagner, la finalul unei zile de insurecţie armată care a zguduit puterea rusă, notează AFP.

"Prigojin l-a umilit pe Putin/statul şi a arătat că nu mai există un monopol legitim al violenţei" în Rusia, a scris ironic pe Twitter Mihailo Podoliak.

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 03.10: VIDEO | Momentul spectaculos în care Prigojin părăsește Rostovul ca o vedetă

Rebeliunea grupului Wagner, care a ținut întregul mapamond cu sufletul la gură, s-a încheiat. Trupele de mercenari au părăsit Rostov, iar din imaginile video postate pe rețelele de socializare se poate observa cum liderul Evgheni Prigojin părăsește orașul ca o vedetă, în mijlocul urărilor locuitorilor.

Localnicii sunt, de asemenea, mulțumiți de soluționarea pașnică a situației și escortează luptătorii Wagner cu aplauze.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 02.20: Liderii de la Varşovia spun că rebeliunea din Rusia este o chestiune internă ce nu amenință direct Polonia

Evenimentele actuale din Rusia constituie o chestiune internă care nu reprezintă nicio amenințare pentru Polonia, au declarat sâmbătă liderii de la Varșovia, informează Rador.

Premierul Mateusz Morawiecki a spus că sunt posibile tensiuni mai ridicate la granița cu Belarus.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 01.20: Cel mai greu moment de la venirea lui Vladimir Putin la Putere: cum a evoluat revolta condusă de Evgheni Prigojin

Mercenarii ruşi răzvrătiţi au parcurs cea mai mare parte a drumului către Moscova, înainte ca liderul lor să spună că a fost de acord ca luptătorii să se întoarcă pentru a se evita vărsarea de sânge. Iată o cronologie a evenimentelor din ultimele ultimele 24 de ore, relatează News.ro.

Evgheni Prigojin, şeful armatei private Wagner, intensifică printr-un mesaj video conflictul său cu conducerea armatei ruse şi pentru prima dată respinge justificarea preşedintelui Vladimir Putin cu privire la invadarea Ucrainei.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 25 iunie, ora 00.50: Zelenski trage concluzia: 'Omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde. Sunt sigur că nu se mai află la Moscova!'

Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că ţara sa va fi cu siguranţă capabilă să protejeze Europa de orice forţe ruseşti, şi nu contează cine le comandă. El a vorbit în rusă şi a spus că "omul de la Kremlin este evident foarte speriat şi probabil că se ascunde undeva".

"Astăzi este o zi în care, cu siguranţă, nu ar trebui să existe tăcere. Şi cu siguranţă avem nevoie de conducere.

Astăzi, lumea a văzut că şefii Rusiei nu controlează nimic. Absolut nimic. Haos total. Absenţa completă a oricărei predictibilităţi. Iar acest lucru se întâmplă pe teritoriul rusesc, care este complet încărcat cu arme.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 25 iunie, ora 00.35: Prigojin scapă de dosarul penal - Kremlinul anunță clasarea, dar și plecarea șefului Wagner în Belarus

Dosarul penal împotriva lui Evgheni Prigojin va fi clasat, acesta va merge în Belarus, a declarat secretarul de presă al președinției ruse, Dmitri Peskov, potrivit agențiie ruse Ria Novosti.

Peskov nu a precizat ce va face Prigojin în Belarus.

Anterior, serviciul de presă al președintelui belarus Alexander Lukașenko a declarat că Prigojin a acceptat oferta șefului republicii de a opri înaintarea lui Wagner prin Rusia și alte măsuri pentru detensionarea tensiunilor. S-a precizat că "o opțiune favorabilă și acceptabilă pentru rezolvarea situației este pe masă, cu garanții de securitate pentru luptătorii grupului".

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.