Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 7 august - Atentat asupra lui Zelenski, dejucat: Anunțul făcut de SBU/ Generalul Valery Zalujni spune că Ucraina are inițiativa

nandighoshatv.com
razboi ucraina

În urma atacurilor masive care au vizat obiective civile, inclusiv un centru de transfuzii, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a cerut sprijinul internațional pentru livrarea de avioane F-16 pentru protejarea cerului țării. Pe Twitter, Kuleba a subliniat urgența necesității de a înarma Ucraina, închizând spațiul aerian prin intermediul acestor avioane și implementând formula de pace a țării, în fața continuării agresiunii din partea Rusiei.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de război în timpul zilei de luni, 7 august 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 7 august, ora 23.35: Atac devastator în estul Ucrainei - Au fost raportate zeci de victime

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 rănite luni într-un atac cu două rachete ruse asupra unei clădiri rezidenţiale din oraşul Pokrovsk din estul Ucrainei, a anunţat Kievul, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 august, ora 20.45: Generalul Valery Zalujni spune că Ucraina are inițiativa: Inamicul încearcă să distragă atenția

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujni, a subliniat că apărătorii dețin inițiativa în ofensivă, iar rușii încearcă să distragă atenția forțelor ucrainene din anumite zone ale frontului cu acțiuni active de asalt.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 august, ora 20.10: Capitularea Kievului se numără printre condițiile Rusiei pentru încheierea conflictului din Ucraina

Doar capitularea Kievului va pune capăt ofensivei ruse în Ucraina, a reafirmat luni Moscova, la două zile după o reuniune în Arabia Saudită asupra războiului, care nu a dus la vreun progres în soluţionarea acestuia, potrivit AFP.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 august, ora 17.50: Cine este și cum arată femeia plătită de ruși să-l ucidă pe Volodimir Zelenski / Foto

Serviciul de Securitate ucrainean a declarat că o femeie a fost reținută, în legătură cu un complot pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 august, ora 17.00: Atentat asupra lui Zelenski, dejucat: Anunțul făcut de SBU

Un plan de asasinare a lui Volodimir Zelenski, în care era implicat o rusoaică, ar fi fost dejucat, anunță serviciile secrete ucrainene.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 august, ora 13.30: Lovitură totală pentru marile companii: pierderi directe de cel puțin 100 de miliarde de euro în urma războiului din Ucraina

Marile companii europene au suferit pierderi directe de cel puțin 100 de miliarde de euro din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 7 augustk, ora 13.21: Fost locotenent colonel rus analizează starea armatei lui Putin: 'Trupele Ucrainei luptă de 10 ori mai inteligent'

Un fost locotenent colonel rus consideră că armata Ucrainei luptă „de zece ori mai inteligent” decât rușii dar nu are toate instrumentele necesare să facă progrese majore prin apărările rusești puternic fortificate, conform express.co.uk.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 7 august, ora 12.41: De ce s-a poticnit contraofensiva Ucrainei

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a raportat, luni, că situația din sudul Ucrainei a rămas dificilă pe parcursul săptămânii trecute şi a subliniat că sarcina-cheie a armatei este slăbirea inamicului.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 7 august, ora 12.00: Greii planetei au schimbări 'majore' de perspectivă asupra războiului din Ucraina

Şeful Biroului Preşedintelui de la Kiev, Andri Ermak, a declarat că, la summitul de la Jeddah (Arabia Saudită), reprezentanții delegației ucrainene au discutat despre apărare, garanții de securitate, investiții, importanța desfășurării unui summit global pentru pace, precum și despre "acordul cerealelor" și cooperarea cu reprezentanții a peste 30 de delegații, informează RBC, potrivit Rador.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 7 august, ora 11.10: La bursa din SUA grâul s-a scumpit după atacul dronei ucrainene asupra navei rusești

La Bursa din Chicago (SUA) grâul se scumpește astăzi cu 2%, pe fondul atacului dronei ucrainene asupra navei maritime rusești "Sig", o demonstrează datele licitațiilor și comentariile analistului, relatează RIA NOVOSTI, potrivit Rador. La ora 9:53 (ora Moscovei), contractul futures pe septembrie la grâu la Bursa din Chicago crește la preț cu 2,02%, până la 6,48 de dolari per bushel (eng). Agenția Bloomberg leagă această situație de atacul dronei ucrainene asupra navei - cisternă rusești "Sig". "Riscul în Marea Neagră crește cu fiecare zi, iar orice amenințare la adresa exportului rusesc este mult mai puternică decât amenințarea la adresa coridorului de export ucrainean", citează Bloomberg cuvintele directorului general al companiei de consultanță și brokeraj IKON Commodities, Ole Houe, discutând despre atacul dronei ucrainene asupra unei nave rusești.

content-image

UPDATE 7 august, ora 10.30: RBC: Atac rusesc soldat cu un mort şi trei răniţi, în regiunea Harkiv

Forțele armate rusești au tras, luni dimineaţă, asupra satului ucrainean Kucerivka, din regiunea Harkiv, scrie RBC, relatează Rador. Potrivit şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în timpul atacului. "Rușii au tras asupra satului Kucerivka, raionul Kupiansk, lovind o locuinţă. Doi morți și trei răniți" - a scris Ermak pe Telegram.

content-image

UPDATE 7 august, ora 10.10: Ucraina și Polonia au discutat despre desfășurarea grupării "Wagner" în Republica Belarus

Comandantul forțelor unite ale trupelor ucrainene, general-locotenent Serghei Naev, s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Operaţional al Forțelor Armate ale Poloniei, general-locotenent Tomasz Piotrowski, s-a discutat, între altele, despre desfășurarea grupării Wagner în Republica Belarus, informează astăzi comandamentul forțelor unite ale trupelor ucrainene, relatează Ria Novosti, potrivit Rador.

În cursul dezbaterilor, analizând un complex de probleme legate de posibile provocări și amenințări din cauza desfășurării în Republica Belarus a grupării Wagner, general-locotentent Serghei Naev a remarcat posibilitatea continuării schimbului de infomații și de experiență a organizării acțiunii de luptă în punctele de comandă", se arată în comunicatul comandamentului ucrainean, publicat pe Telegram. Naev a remarcat, de asemenea, necesitatea unei instruiri suplimentare a efectivului în ceea ce privește exploatarea și repararea modelelor de tehnică militară de fabricație poloneză.

content-image

UPDATE 7 august, ora 09.31: Medvedev: `Negocieri? Inamicul trebuie să se târască, implorând milă`

Consilierii politici și diplomatici din 40 de țări, inclusiv G7, UE, BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) și China, s-au reunit la Jeddah pentru un summit privind Ucraina.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 7 august, ora 08.00: Lupte grele la Zaporojie: un fost deputat a fost ucis / mișcări pe frontul din Ucraina

Fostul deputat ucrainean Serhiy Slabenko a fost ucis în luptă pe frontul din Zaporojie, a anunțat guvernul de la Kiev, citat de presa locală, informează Mediafax.

Slabenko a fost membru al parlamentului ucrainean din 2002 până în 2006.

În timpul mandatului său, el a prezidat subcomitetul pentru tribunale, procuratură și reformă judiciară al Comitetului pentru politică juridică.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 august, ora 07.45: Polonia a oprit conducta Drujba: pe aici se transportă gazele rusești în Europa

Operatorul polonez de conducte PERN a declarat că a oprit pomparea printr-o secţiune a conductei Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa, după ce a depistat sâmbătă o scurgere, într-o zonă din centrul Poloniei, dar se aşteaptă ca livrările să poată fi reluate marţi, transmite Reuters, informează News.ro.

Nu a existat niciun indiciu cu privire la cauza scurgerii, care urmează unei serii de atacuri asupra conductelor care transportă petrol şi gaze ruseşti, de când Moscova şi-a lansat invazia în Ucraina, în 2022.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 august, ora 06.05: Zelenski: Dacă se gândeşte cineva că războiul este 'undeva acolo' şi că altcineva trebuie să câştige, atunci trebuie să revină la realitate!

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că scutul aerian al Ucrainei va garanta securitatea întregului continent. Zelenski a afirmat, în discursul său de duminică seară, că Ucraina are nevoie de forţă şi de concentrare maximă pentru a câştiga războiul.

“Astăzi, am fost onorat să îi felicit pe toţi luptătorii noştri din Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei cu ocazia zilei lor profesionale. Toţi piloţii şi artileriştii noştri antiaerieni, specialiştii care asigură partea tehnică a aviaţiei şi apărării noastre aeriene... Aceasta este ziua adevăraţilor eroi ucraineni care salvează vieţi şi ne protejează oraşele şi satele de teroarea rusă în ciuda tuturor greutăţilor. Ceea ce este foarte important este că luptătorii noştri din Forţele Aeriene ne dau nu numai nouă, ci şi întregii lumi libere o încredere clară că teroarea rusă poate fi învinsă.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 august, ora 05.50: Armele care distrug armata rusă: Zelenski a făcut anunțul - VIDEO

Ucraina înregistrează "rezultate semnificative" datorită sistemelor de apărare antiaeriană americane Patriot şi germane IRIS-T, în pofida zecilor de atacuri ale Rusiei din ultima săptămână, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski în discursul său video nocturn, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Preşedintele ucrainean a spus că a primit un raport privind utilizarea sistemelor avansate de apărare antiaeriană trimise de parteneri, menţionând aici sistemul Patriot construit de Raytheon şi sistemele IRIS-T din Germania.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 august, ora 02.00: Alegerile 'sunt doar cheltuieli inutile' în Rusia! Peskov: 'Dacă Putin va fi nominalizat, va fi reales cu un avantaj imens'

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a negat interpretarea declarațiilor sale de către The New York Times, care i-a atribuit precizarea despre realegerea lui Vladimir Putin în 2024 cu peste 90% din voturi.

Potrivit The New York Times, Peskov ar fi numit alegerile din Federația Rusă nu atât o democrație, cât o "birocrație scumpă" și a spus că "Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi". Autorul acestui material din New York Times a fost jurnalistul Roger Cohen. "Nu, acest lucru a fost interpretat absolut greșit de autorul acestui articol", a declarat Peskov pentru TASS, răspunzând la o întrebare despre autenticitatea acestui citat.

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.