Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mikael Ymer, locul 51 ATP, a fost suspendat 18 luni de TAS pentru că a ratat trei controale antidoping în decurs de 12 luni: Conştiinţa mea este curată

club-de-sport.ro
tenis

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că suedezul Mikael Ymer, locul 51 ATP, este ineligibil 18 luni deoarece a ratat trei controale antidoping în decurs de 12 luni. TAS a judecat apelul ITF după ce un tribunal independent îl achitase pe sportiv, potrivit news.ro.

Tribunalul de primă instanţă a constatat că, în ceea ce priveşte cel de-al treilea control ratat, care a avut loc în preajma Open International de Tennis din Roanne 2021 (Franţa), ofiţerul de control doping (DCO) a făcut tot ceea ce i s-a cerut pentru a-l localiza pe jucător, dar că nicio neglijenţă nu a putut fi atribuită jucătorului sau agentului său (jucătorul a fost cazat în alt hotel, diferit faţă de cel pe care l-a solicitat în momentul rezervării, dar agentul jucătorului (care a actualizat locul unde se afla jucătorul în numele acestuia) nu a fost informat despre această schimbare şi, prin urmare, nu a făcut nicio actualizare necesară cu acea ocazie.

În iulie 2022, ITF a depus un recurs la TAS şi a solicitat ca jucătorului să i se aplice o perioadă de ineligibilitate de doi ani. Completul TAS a admis parţial apelul şi a impus o perioadă de ineligibilitate de 18 luni pentru jucător, începând de astăzi, se arată în decizia TAS datată 17 iulie.

În timpul procedurii CAS, s-a stabilit că jucătorul a avut trei omisiuni de localizare (22 aprilie
2021, 10 august 2021, 7 noiembrie 2021) înregistrate în cele 12 luni anterioare datei de 7 noiembrie
2021. Jucătorul a acceptat primele două omisiuni de localizare, dar a contestat a treia omisiune, susţinând că (a) DCO care a încercat să îl localizeze pe jucător nu a avut o tentativă rezonabilă de a face acest lucru şi (b) nu a existat nicio neglijenţă din partea jucătorului care a contribuit la eşecul de localizare.

În urma unei audieri la 25 aprilie 2023, comisia CAS însărcinată cu această chestiune a deliberat şi a concluzionat că jucătorul nu a reuşit să asigure respectarea reglementărilor antidoping prin omisiunea de a verifica fişa sa de localizare din 7 noiembrie 2021.

Sportivul a reacţionat cu un mesaj postat în social media, în care precizează că el are conştiinţa curată.

“După ce am fost deja exonerat o dată şi am susţinut din toată inima faptul că nu consider că a fost comisă a treia încălcare, consider că decizia lor de a mă judeca din nou şi, ulterior, de a mă găsi vinovat, este nedreaptă. În plus, mi-e greu să înţeleg că au considerat că o suspendare de 18 luni este o pedeapsă corectă. Înţeleg că aceste reguli au fost instituite pentru a proteja integritatea sportului nostru şi că există un motiv pentru care au fost stabilite. Cu toate acestea, nu cred că am încălcat aceste reguli, iar conştiinţa mea este curată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.