Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Sanctuar american evacuat: Momentul în care activiști de mediu aruncă praf roşu pe geamul care protejează Constituţia SUA

X (fosta Twitter)
protest

Activişti de mediu au aruncat miercuri, la Washington, cu praf roşu pe geamul care protejează exemplarul original al Constituţiei SUA, îndemnându-l pe preşedintele Biden să declare starea de urgenţă climatică, conform News.ro.

"Nu ne dorim sfârşitul civilizaţiei, dar acesta este drumul pe care ne aflăm în prezent", a avertizat grupul Declare emergency, care a revendicat acţiunea pe X (fostul Twitter), postând o înregistrare video a incidentului. .

Arhivele Naţionale, situate în capitala federală a SUA, adăpostesc exemplarele originale ale Declaraţiei de Independenţă şi ale Constituţiei, scrise în 1787. "În jurul orei 14.30, doi indivizi au aruncat cu pulbere roşie în geamul care o protejează", au precizat Arhivele Naţionale într-un comunicat. "Ei au fost arestaţi imediat", au adăugat acestea.

„Rotonda Arhivelor Naționale este sanctuarul documentelor fondatoare ale națiunii noastre. Eel sunt aici pentru ca toți americanii să vadă și să înțeleagă principiile națiunii noastre”, a spus arhivistul Statelor Unite, Colleen Shogan.

Serie de lovituri europene

Începând din toamna anului 2022, mai ales în Europa, activiştii ecologişti au vizat opere de artă pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra încălzirii globale.

Ei şi-au lipit, de exemplu, mâinile pe un tablou al lui Goya la Madrid, au stropit cu supă de roşii tabloul "Floarea-soarelui" al lui Van Gogh la Londra şi au împrăştiat piure de cartofi pe o capodoperă a lui Claude Monet la Potsdam, lângă Berlin.

Mai recent, supă a fost aruncată pe sticla blindată care protejează "Mona Lisa", la Paris.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.