Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piedone, despre o nouă candidatură la Sectorul 4 și conflictul cu Tăriceanu

Screenshot_24

Dacă în urmă cu câteva luni, o nouă candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 părea de neconceput, astăzi lucrurile nu mai pot fi privite doar în alb și negru.

Cu sondajele din ultima perioadă care îl cotează cu peste 70% intenție de vot, cu Daniel Băluță, un primar interimar dezastruos la Sectorul 4, care, prin comparație, îi face pe cetățeni să aprecieze și mai mult lucrurile bune făcute de Piedone, o nouă candidatură a acestuia din urmă nu trebuie să fie privită drept un scenariu de neînchipuit.

Nu mai departe de ziua de azi, ȘtiripeSurse a publicat un material în care Cristian Popescu Piedone lansează un atac la adresa co-președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce acesta din urmă a declarat că partidul său nu va susține în alegeri oameni cu probleme penale, precum Andrei Chiliman sau Cristian Piedone, iar dacă aceștia își vor dori să candideze să o facă din postura de independenți.

„Apreciez cu deosebit respect intențiile președintelui Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu care își arată o reală îngrijorare pentru candidații independenți. Dacă știe mai multe ca mine e treaba domniei sale. Nu mi-am arătat nici intenția de a candida și nici măcar aceea de a fi susținut de un partid și mai ales de un partid inexistent ca ALDE condus de un om cu tot atâtea fețe câte neveste a avut”, a declarat Piedone.

Faptul că Piedone susține că nu și-a anunțat intenția de a candida nu înseamnă că nu se gândește la acest scenariu, lucru care reiese mai clar din următorul citat al acestuia.

„Observ că de dimineața până seara atacă organele judiciare și vorbește de abuzuri. Oare onor alergătorul de curse cu mașini de epocă, domnul Călin Popescu Anton Constantin Tăriceanu mai poate alerga mult timp așa? Îi transmit multă sănătate și aș dori să ne vedem după ce nu mai este președintele Senatului Românei pentru că eu voi fi același om. Eu nu am cerut și nu am vrut nici o susținere dacă mă voi hotărî să candidez. Apreciez îngrijorarea domniei sale, dar nu e cazul. Eu am ceea ce el și alții ca el nu au - încrederea oamenilor simpli. Așa că l-aș ruga ca de acum încolo să vorbească în nume propriu pentru că atunci când spui Sectorul 4 spui Piedone și dacă eu vrea să transmit sau să spun ceva o voi spune fără să am nevoie de trompete”.

Cât de adevărată este declarația lui Piedone conform căreia are ceva de care Tăriceanu nu se poate bucura și anume încrederea oamenilor? Lăsând sondajele la o parte, o scurtă incursiune pe paginile oficiale de Facebook ale celor doi ne arată lucruri cel puțin interesante. Chiar de la prima vedere putem observa cum Tăriceanu, un politician care s-a bucurat de-a lungul timpului de o expunere în media net superioară, în calitate de președinte PNL, prim-ministru, prim-opozant al lui Băsescu (și am văzut în alte cazuri câte puncte de imagine îți poate aduce această titulatură), președinte de Senat și co-președinte ALDE, a reușit să adune de aproximativ 3 ori mai puține aprecieri decât Piedone.

 

Screenshot_3Screenshot_4

Pentru aceia care se pregătesc să spună că numărul de like-uri de pe „prima pagină” poate ajunge la un nivel ridicat prin cumpărarea aprecierilor din India sau Pakistan, ori că nu reprezintă neapărat o oglindire a aprecierii reale a cetățenilor față de o anumită persoană, mergem mai departe să observăm cum se comportă diferite postări ale celor doi politicieni.

 

[one_half]Screenshot_9[/one_half][one_half_last]Screenshot_8[/one_half_last]

 

Diferența între numărul de like-uri de la cele două postări vorbește de la sine. În ceea ce privește numărul de share-uri mai mare în cazul lui Tăriceanu, putem presupune că președintele unui partid are oameni în organizații care pot și trebuie să îi preia mesajele și postările.

Haideți să comparăm și două postări „festive”, din data de 1 martie.

Screenshot_10Screenshot_11

Un argument în plus pentru care este de bun simț să presupunem că fostul edil al Sectorului 4 se gândește la o nouă candidatură, este reprezentat de „campania” pe care o duce de câteva săptămâni acesta în mediul online și anume publicarea săptămânală a unei fotografii cu prietenii care i-au fost alături acestuia în mod dezinteresat. Prietenii la care face referire sunt, desigur, persoane publice, cu un înalt capital de imagine.

Screenshot_14Screenshot_17

Screenshot_20Screenshot_23

Nu pot spune cu siguranță dacă într-un final, Cristian Popescu Piedone va candida pentru un nou mandat de primar, dar cert e că, nu așaarată un cont de Facebook al unei persoane care își dorește să „reintre în anonimat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.