Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Salvați după 13 zile pe mare: patru pasageri clandestini sunt recuperati de un vapor în largul coastelor Braziliei - Video

oglobo.globo.com

Patru pasageri clandestini au fost salvaţi în largul coastelor Braziliei de un vapor provenind din Nigeria după ce au petrecut 13 zile pe mare aşezaţi pe cârma cargou, au anunţat autorităţile braziliene, scrie AFP, citat de news.ro.

"Patru pasageri clandestini au fost ascunşi într-un compartiment deasupra cârmei", a declarat Poliţia federală (PF) într-un comunicat după operaţiunea de salvare care a avut loc luni luni, în apropierea coastelor statului Espirito Santo (sud-est).

Imagini difuzate de PF arată bărbaţi aşezaţi pe safran, parte a cârmei care se află sub carenă şi care poate fi uneori scufundată, condiţii extrem de precare pentru o călătorie de aproape două săptămâni peste Atlantic.

"Au fost localizaţi de membri ai echipajului navei" sub pavilion liberian, "plecată din Lagos pe 27 iunie", au precizat poliţiştii brazilieni.

O sursă din poliţie a declarat marţi pentru AFP că pasagerii clandestini sunt "în stare bună de sănătate" şi "bine hrăniţi". "Vor rămâne sub responsabilitatea Agenţiei Maritime până când vor fi returnaţi în ţara de origine", a explicat PF în comunicatul său.

Un episod similar a avut loc în noiembrie anul trecut, când trei imigranţi ilegali din Nigeria au ajuns în Insulele Canare, în Spania, după o călătorie de 11 zile pe cârma unui vas.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.