Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / VIDEO: Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari / Planul roșu a fost activat

petromidia

UPDATE 29 martie, ora 10.00: Precizările Rompetrol

„În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță, recertificarea și modernizarea a unităților de producție.

Pe fondul acestora, în această dimineață, a avut loc o aprindere în instalația de Hidrofinare Benzină (HB). Aceasta a fost stinsă și nu existe victime, situația fiind sub controlul forțelor de intervenție, care în aceste momente răcesc instalația, conform procedurilor specifice. Forțele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea”, au transmis reprezentanții Rompetrol.

UPDATE 29 martie, ora 09.56: Planul roșu urmează să fie dezactivat

Planul Roşu urmează să fie dezactivat de la ora 10, iar autospecialele se vor retrage în bază. La faţa locului vor rămâne şase autospeciale pentru supravegherea zonei, au mai precizat pompierii.

UPDATE 29 martie, ora 09.42: Autospecială de transport roboți, trimisă la fața locului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a trimis la Rafinăria Petromidia o autospecială de transport roboţi, informează IGSU, arată Agerpres.

De asemenea, în sprijinul echipajelor de pompieri de la faţa locului au mai fost trimise patru maşini de stingere - două de la ISU Ialomiţa şi două de la ISU Călăraşi.

UPDATE 29 martie,  ora 09.31: Flacăra a fost stinsă

Flacăra a fost stinsă, iar la ora transmiterii știrii, se acționează pentru stingere, arată Mediafax.

UPDATE 29 martie, ora 09.30: ISU: „Explozie la o conductă”

„ISU a evacuat 20 de persoane. Celelalte persoane s-au autoevacuat până la venirea ISU. Nu există informații de la fața locului despre eventuale victime. Este vorba despre o explozie la o conductă, din primele informații”, a spus Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța, la postul Antena3 CNN.

UPDATE 29 martie, ora 09.10: Planul roșu, activat la ora 08.40

O explozie s-a produs vineri dimineaţă, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

“Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu”, au precizat pompierii, relatează News.ro.

La faţa locului s-au deplasat şase maşini de stingere, două autoscări şi trei ambulanţe SMURD.

De asemenea, în sprijinul pompierilor vor sosi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti.

UPDATE 29 martie, ora 09.08:

Pompierii din cadrul ISU Constanța spun că a fost vorba de o explozie la rafinărie. Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu. Deocamdată nu se știe dacă au fost victime în urma deflagrației.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Sunt degajări mari de fum vineri dimineața la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Autoritățile sunt în alertă, relatează Mediafax.

Este semnalat un eveniment la Rafinăria Petromidia din Năvodari, cu degajări foarte mari de fum.

La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, două autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Context

Nu este primul incendiu la rafinăria Petromidia. Și în 2023 a avut loc un incendiu puternic (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.