Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ministru german, la un pas de a fi prins în bombardamentele din Ucraina: a fost în vizită la Harkov. Imediat rușii au bombardat zona

ministru german

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a făcut marţi o vizită surpriză în oraşul Harkov din estul Ucrainei şi a confirmat că Berlinul promite să trimită mai multe arme în această ţară. La câteva ore după aceea, Harkovul a fost bombardat de ruşi, relatează AFP.

Bombardamentele ruseşti de la Harkov au avut loc marţi seara, la câteva ore după vizita surpriză a şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, care a fost însoţită de omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, informează News.ro.

„Rămâneţi în adăposturi. Ocupanţii bombardează din nou!”, a avertizat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, pe Telegram. Un jurnalist AFP a auzit mai multe explozii în oraş, care a fost relativ cruţat în ultima vreme de loviturile ruseşti.

Nu se ştie deocamdată dacă loviturile au provocat pagube sau victime.

Cu câteva ore mai devreme, şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, venise în acest oraş aflat în apropierea graniţei ruseşti şi care foarte afectat de război. Aflată pentru a treia oară în Ucraina de la începutul războiului, ea a dat asigurări că Ucraina poate conta pe "solidaritatea" şi "sprijinul" Germaniei.

Ea a confirmat că Berlinul promite să trimită mai multe arme Kievului, a precizat ulterior Ministerul german de Externe.

Baerbock s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, care a declarat că nu are "nicio îndoială că vor veni şi alte ajutoare militare germane", după ce Berlinul a anunţat că va furniza Kievului vehicule de luptă Marder pentru infanterie şi o baterie suplimentară de apărare antiaeriană Patriot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.