Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UniCredit Bank listează miercuri la bursă a doua emisiune de obligaţiuni corporative din 2023

unicredit

UniCredit Bank listează miercuri la bursă a doua emisiune de obligaţiuni corporative din 2023

UniCredit Bank listează miercuri a doua emisiune de obligaţiuni corporative din acest an la bursă, în valoare de 480 milioane lei, acestea urmând să se tranzacţioneze pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier UCB28, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al BVB, remis AGERPRES, obligaţiunile corporative, negarantate, de rang senior, au o valoare nominală de 500.000 lei şi o rată a dobânzii fixă, de 7,82% pe an.

Data maturităţii este 24 noiembrie 2028.

"Revenim la Bursa de Valori Bucureşti cu o nouă emisiune de obligaţiuni senioare, negarantate, emise în cadrul programului de emisiune de obligaţiuni pe termen mediu de 200 milioane de euro, aprobat în 2022. Listarea emisiunii la BVB demonstrează încrederea noastră în capacitatea pieţei de capital de a finanţa economia locală şi reprezintă confirmarea faptului că suntem preocupaţi permanent de creşterea accesului la finanţări pentru clienţii noştri", a declarat Mihaela Lupu, directorul general al UniCredit Bank.

Emisiunea de obligaţiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanţare, destinate creşterii accesului la finanţare pentru clienţii băncii. Intermedierea ofertei a fost realizată de Alpha Bank România.

"Listările recente de emisiuni de obligaţiuni corporative pe care instituţii financiare de renume le realizează la Bursa de Valori Bucureşti demonstrează că piaţa de capital din România are capacitatea de a susţine tranzacţii semnificative şi, totodată, reafirmă parteneriatul dintre bursa locală şi jucătorii din domeniul bancar pentru dezvoltarea pieţei locale de capital. Emisiunea de obligaţiuni a UniCredit Bank este a doua emisiune a băncii, care intră anul acesta la cota bursei, continuând astfel relaţia sa cu piaţa de capital începută acum 10 ani, când a fost listată prima sa emisiune de obligaţiuni la bursă", a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Emisiunea de obligaţiuni care a intrat astăzi la tranzacţionare este a 4-a listată de UniCredit Bank la Bursa de Valori Bucureşti. Prima emisiune de obligaţiuni emisă sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A doua emisiune de obligaţiuni a intrat la tranzacţionare în 2017 cu trei scadenţe diferite, la 3, 5 şi 7 ani, sub simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, iar cea din urmă va ajunge la maturitate pe 17 iulie 2024. A 3-a emisiune de obligaţiuni a băncii a intrat la tranzacţionare la începutul acestui an.

Valoarea obligaţiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacţionare ajunge astăzi la 1,1 miliarde lei,se mai arată în comunicat.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o bancă comercială pan-europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienţilor săi printr-o reţea de parteneri specializaţi: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

BVB, instituţie fundamentală a pieţei de capital, este singurul operator de pieţe de valori mobiliare din România. BVB, companie listată pe propria piaţă din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde şi Depozitarul Central, instituţia responsabilă pentru operaţiunile de registru şi decontare în România, iar în octombrie 2019 a luat fiinţă contrapartea centrală CCP.RO, instituţie care va prelua funcţia de compensare a tranzacţiilor cu valori mobiliare în România şi care va contribui la relansarea pieţei de produse derivate.

BVB administrează două pieţe distincte, Piaţa Reglementată şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum acţiuni, obligaţiuni, unităţi de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferinţă.

La finalul lunii noiembrie, pe ambele pieţe ale BVB erau listate 371 de companii cu o capitalizare care a depăşit 300 de miliarde de lei, cel mai mare nivel din istorie.

Dinamica ultimilor ani demonstrează că BVB poate susţine necesarul de capital pentru antreprenori şi instituţii ale statului. În ultimii 5 ani au fost derulate peste 170 de runde de finanţare, în valoare de peste 10,8 miliarde de euro.

Eforturile BVB şi ale stakeholderilor săi de modernizare şi dezvoltare a pieţei de capital din România au fost recunoscute prin promovarea la statutul de Piaţă Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell în anul 2020. La finalul lunii octombrie a acestui an, 13 companii româneşti erau incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.