Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - IDF prezintă noi imagini cu tunelurile Hamas de sub spitalul al Shifa din Gaza

bbc.com
hamas tunel

Forțele de Apărare Israelului și agenția de securitate Shin Bet lansează noi imagini care arată o parte a rețelei de tuneluri a Hamas de sub Spitalul Shifa din orașul Gaza, unde se crede că gruparea teroristă are un centru de comandă principal.

Clipurile sunt publicate de la două dispozitive separate care au fost coborâte într-o intrare de tunel descoperită de IDF joi în complexul Shifa.

Puțul tunelului fusese amplasat pe terenul spitalului, sub un baldachin, unde trupele IDF au găsit și o camionetă Hamas cu arme în ea, similare cu cele folosite de gruparea teroristă în atacurile din 7 octombrie.

Noile videoclipuri arată că puțul tunelului are o scară în serpentina de la aproximativ trei metri adâncime, continuând în jos încă șapte metri până ajunge la o parte a rețelei de tuneluri. Tunelul continuă cinci metri, înainte de a coti la dreapta și a continua încă 50 de metri.

La capătul tunelului, filmarea dezvăluie o ușă de explozie cu ceea ce IDF spune că este o gaură prin care Hamas să tragă.

„Acest tip de ușă este folosit de organizația teroristă Hamas pentru a bloca capacitatea forțelor noastre de a intra în sediul organizației și în activele subterane”, spune IDF.

„Descoperirile dovedesc dincolo de orice îndoială că clădirile din complexul spitalicesc sunt folosite ca infrastructură pentru organizația teroristă Hamas, pentru activități teroriste. Aceasta este o dovadă suplimentară a utilizării cinice pe care organizația teroristă Hamas o face locuitorilor din Fâșia Gaza ca scut uman pentru activitățile sale teroriste criminale”, adaugă IDF.

IDF și Shin Bet spun că continuă să opereze la Shifa pentru a expune rețeaua de tuneluri a Hamas din zonă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.