Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ciutacu, scenariu EXPLOZIV în cazul spionajului la Kovesi: Tabloul e mult mai larg

ciutacu

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, a făcut o analiză pentru STIRIPESURSE.RO a scandalului momentului, cel în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost spionată de foști agenți ai Mossad.

”Să o luăm metodic, că tabloul e mult mai larg de atât. Păi parcă nu demult președintele Iohannis dădea mâna cu oficialii israelieni sau se ducea la plajă, că nu mai știu exact time-ingul și spunea cât de apropiate sunt relațiile dintre România și Israel. În timpul ăsta, în țară, o altă instituție a statului aresta vreo patru israelieni, dintre care unul e cel mai bogat dintre ei.

Adică Iohannis dădea mâna cu israelienii și Codruța ce făcea? (...) Îmi vine greu să cred că oamenii ăștia care sunt printre cei mai bogați din lume, dintre care unul chiar e cel mai bogat din Israel fac afaceri de miliarde de euro fără a fi conectați cu statul israelian. Mai pe scurt așa, o instituție din România afectează interesele statului israelian”, a declarat Ciutacu.

Citește și: EXPLOZIV Firma care a spionat-o pe Kovesi face DEZVĂLUIRI URIAȘE

Victor Ciutacu a explicat că a făcut cercetări despre firma Black Kube, cea care o spionase pe Kovesi, și a descoperit că aceștia reprezintă una dintre cele mai importante agenții de profil din lume, iar din comunicatul lor a reținut faptul că au fost angajați de o instituție a statului român.

”Eu m-am uitat cu atenție la comunicatul firmei din Israel sau din Marea Britanie, că mama naibii mai știe pe unde sunt înregistrați și băieții spuneau acolo că au fost angajați de o instituție a statului român. Bine, la ei e mai complicat că instituții ale statului sunt și serviciile secrete, că toate sunt la Guvern.  Eu sunt tare curios care e instituția aia și în baza cărui mandat o supraveghează pe doamna Kovesi și DNA. Parcă ajunseserăm la concluzia că justiția se autoreglementează și dacă sunt derapaje intervine CSM. Eu așa știu!”, mai spune Ciutacu.

Citește și: Reacția Ambasadei Israelului la scandalul de spionaj în care e vizată Laura Codruța Kovesi

Victor Ciutacu susține că până și comportamentul spionilor Mossad în România este extrem de ciudat.

”Adică cum, au venit ditamai spionii până în România ca să-i spargă mailul lui Kovesi? Păi ce, nu puteau să o facă de acolo? La noi Guccifer a spart mailurile lui Clinton, lui Collin Powell și a ajuns în SUA doar că a fost extrădat, nu ca să spargă mailurile, că aia a făcut frumos de aici. Au venit ei așa spionii, s-au cazat la un hotel de cinci stele din București, cu legitimațiile la ei și s-au apucat de spionat la Kovesi. Am înțeles că i-au spart mailul, că i-au amenințat apropiații. Uite, cu ocazia asta aflăm că are și doamna Kovesi apropiați, că până acum știam că e cam singură. Și în ce limbă i-au amenințat pe apropiați? Le-or fi vorbit în engleză? Nu știu, dar din treaba asta doamna Kovesi trebuie să iasă Albă ca Zăpada, mie așa mi se pare. Noi înțelegeam și de vorbă bună, nu era necesar să facă tot scandalul ăsta. ”, consideră jurnalistul România TV.

Victor Ciutacu nu exclude nici varianta ca informațiile aflate de spioni despre Kovesi să fi fost făcute publice pentru a-l forța pe Klaus Iohannis să nu îi reînnoiască mandatul. ”Doamna Kovesi parcă e cam nerăbdătoare. Și un președinte depune jurământul abia după ce își termină mandatul, chiar dacă-i tot el. Nu știu de ce e doamna Kovesi așa de nerăbdătoare, dar oricum nu cred ca Iohannis să facă vreun gest de ăsta de frondă și să refuze reînvestirea, îmi e greu să cred”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.