Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta dezvăluie de ce a fost înlăturat Crin Antonescu

ponta crin antonescu

Fostul premier Victor Ponta are o analiză mai amplă, în care îi răspunde lui Traian Băsescu, dar mai ales explică niște evenimente din istoria politică recentă, așa cum le-a trăit el. Ponta susține că Traian Băsescu a înființat Sistemul, cel care, într-un final, când a văzut că Antonescu nu este controlabil l-a înlăturat și l-a adus pe Klaus Iohannis.

Citește și: Cristoiu, ACUZAȚII GRAVE la șefa DNA: 'nu s-a dat în lături să încaseze niște pițule necuvenite'

Citește și: Vine oferta pentru UDMR

Citește și: Mirel Palada, scenariu de COȘMAR pentru PSD

Citește și: SONDAJ - Diferența dintre PSD și PNL, în sondajele liberalilor

”1. Traian Basescu ( pe care eu il consider in continuare cel mai rau conducator pe care l-a avut poporul roman de la fanarioti si pana azi) a construit incepand cu anul 2005 un Sistem de lupta total nedemocratic impotriva adversarilor politici - pe care il voi numi in continuare "Sistemul" ( desi altii ii spun in alte feluri se refera la acelasi lucru) / in acest "Sistem" au intrat ofiteri ai fostei Securitati sau ai actualelor Servicii de Informatii, jurnalisti, activisti din ONG urile construite pe filiera "Soros" ( asa a ajuns Macovei ministru desi Basescu o dispretuieste sincer) , ambasadori si magistrati dornici de promovari, "intelectuali de dreapta" flamanzi dupa functiile si banii de la ICR, oameni "plantati" la Bruxelles pe megasalarii in Euro, afaceristi dubiosi si alti oportunisti clasici/ metodele sale au fost si sunt clasice - manipulare, denigrare, santaj sau eliminare din viata publica, in orice mod, a adversarilor / in pararalel cu acumularea de Putere, resurse financiare si institutionale pentru oamenii sai

2. "Sistemul" a fost testat si upgradat in luptele politice contra lui Adrian Nastase si PSD, pe urma contra lui Tariceanu si PNL , Voiculescu si Antena 3 , samd/ asa a ajuns in Decembrie 2008 sa aiba si "Guvernul Sau" condus de Emil Boc

3. In 2009 acest "Sistem" i-a adus lui Basescu al doilea mandat de Presedinte al Romaniei desi era profund impopular si nu facuse nimic bun pentru Romania/ si pentru ca Mircea Geoana castiga oricum alegerile "Sistemul" a inventat solutia voturilor false din "Diaspora" care a rezolvat problema

4. In 2010-2012 ( cei mai grei ani pentru Romania) tot Sistemul a luptat contra lui Crin Antonescu- Victor Ponta si USL - de parca nu eram Opozitia ci noi conduceam tara / iar dupa Referendumul din 2012 oamenii "plantati" la Curtea Constitutionala au facut ei ceea ce "agentii" de dezinformare trimisi la Bruxelles si Washington nu reusisera!

5. Dupa Referendum insa Basescu a devenit un "mort politic" ( americanii spun "lame duck") si "Sistemul" sau a inceput sa caute o solutie sa se salveze dupa finalizarea celui de al doilea mandat! Eu am declarat public ca vreau nu doar sa plece Basescu , ci sa schimb tot "Regimul Basescu"! / Crin a fost indepartat tocmai pentru ca nu ar fi acceptat niciodata sa perpetueze un "Sistem" cu care s-a luptat toata viata sa politica - asa ca noi doi fiind exclusi a fost inventata solutia magica "Iohannis"

6. Traian Basescu personal l-a sprijinit pe Klaus Iohannis in Noiembrie 2014 din ura fata de cei care l-au zdrobit politic la Referendumul din 2012 si din convingerea ca de fapt nu se va schimba nimic - va fi tot "Regimul Basescu" cu Iohannis Presedinte de forma ( total ignorant despre esenta si atributele functiei, multumit cu avantajele materiale si oficiale si cu confortul vacantelor cu sepepisti) - iar "Sistemul" va asculta in continuare de Traian Basescu din postura de "Guru" informal ( un fel de Deng Xiaoping romanesc)!”, susține Victor Ponta.

Fostul premier explică și care a fost marea greșeală a lui Traian Băsescu, în privința Sistemului.

”8. Care a fost greseala fundamentala de gandire pe care Traian Basescu a facut-o? Nu a crezut ca "Sistemul" construit de el a prins gustul Puterii si dupa ce a scapat de "Vechiul Stapan" nu mai vrea sa aiba altul ! Asa s-a trezit Basescu ca a pierdut treptat sprijinul jurnalistilor si "intelectualilor de dreapta" , ca Mircea Basescu si Elena Udrea au ajuns prin arest, ca ONG-istii lui s-au bucurat sa intre in Guvernul Ciolos la "masa bucatelor" , ca oamenii lui de afaceri au cam disparut din scena si ca fostii politicieni pedelisti au fost bine tinuti de Blaga in noul "adapost" de la PNL unde practic acum exercita Puterea fara a mai avea un "Jupan" pe cap - ca asa sunt oamenii si asa e viata! 
Daca urmariti insa cu atentie si Klaus Iohannis a fost "torpilat" in ultima perioada - ca doar nu a ajuns de la 70% la 35% doar ca scriu eu pe Facebook?!? Acum oamenii "Sistemului" incurajeaza "tehnocratii" - adica nu mai vor sa exercite Puterea pentru altii ( Basescu, Iohannis) ci prin ei insisi si direct prin oamenii lor!

9. Eu cunosc extrem de bine acest "Sistem" cu care am avut perioade lungi de razboi si perioade scurte de "armistitiu"! Si am vrut sa il schimb pentru ca este nedemocratic, nelegitim, netransparent si , mai ales, incapabil de a construi ceva (la daramat si distrus sunt extraordinar de eficienti)!
Nu cred ca o tara normala poate fi condusa de o minoritate agresiva si razbunatoare, de un grup de "talibani" care se definesc doar prin faptul ca ei sunt "contra ceva" si care crede ca la orice problema solutia este denigrarea si distrugerea celui care indrazneste sa vorbeasca despre acea problema!! Cand vorbesc de mentalitati "securiste si kaghebiste" la asta ma refer. 
Traian Basescu e suparat pe "Sistem" nu pentru ca acesta comite abuzuri sau pentru ca face rau Romaniei - ci pentru simplul motiv ca acum nu il mai accepta de "Jupan" si ii atinge si apropiatii sai - asta e adevarul!

Ca de fiecare data in Romania si in lume solutia depinde de curajul si decizia noastra - in 2009 si 2014 "Sistemul" a fost mai puternic decat oamenii/ in 2012 oamenii au invins "Sistemul" - ce va fi in 2016 vedem in Decembrie!

Dar sa nu uitam ca cel care a construit si a asmutit "Sistemul" contra oamenilor pentru interesele sale meschine a fost Traian Basescu - si el merita pedepsit si de unii si de altii!”, mai scrie Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.