Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avarie majoră în Capitală! Gabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: 'A stat cu mâinile în sân'

Facebook/ Gabriela Firea
Gabriela Firea

Avaria la sistemul de termoficare din Capitală putea fi evitată, susține Gabriela Firea, care lansează un atac la adresa primarului general Nicușor Dan.

„Avaria la sistemul de termoficare din Capitală putea fi evitată! Dragi bucureșteni, din nefericire, stați acum în frig și fără apă caldă din incompetența politicienilor de dreapta din București. Bătălia electorală începe deja, iar unii se cațără pe suferința familiilor care îngheață în case, uitând că sunt la conducerea orașului din 2020 până acum.
Luptă politică nu le ține de cald bucureștenilor, ba chiar îi ține și mai mult în frig.
Dovada este chiar această avarie majoră, peste 1.000 de blocuri din sectoarele 1, 2, 5 și 6, cu mii de familii care nu au de ieri dimineață apă caldă și căldură. Dacă rețeaua de termoficare din zona Grivița - Grozăvești ar fi fost schimbată mai repede, această avarie nu ar fi avut loc.
Proiectul de reabilitare a celor 210 kilometri de rețea cu aproape 200 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile cuprinde și această zonă. Trei ani de zile în mandatul meu de primar general specialiști în termoficare și fonduri europene au lucrat la acest proiect. În 2020, premierul de dreapta a ținut la sertar contractul aproape șase luni, doar ca să fie semnat la început de mandat de candidatul susținut, atunci și acum, de toată dreapta din București. Șase luni în care se puteau face mulți pași înainte pentru a începe lucrările.
Noul primar general, cu toată dreapta USR-PNL-PMP la putere, a stat cu mâinile în sân încă doi ani și jumătate după ce a semnat contractul. Abia în iunie 2023 au început lucrările! S-a pierdut timp foarte prețios pentru rețeaua învechită și pentru bucureștenii care iarnă de iarnă sunt nevoiți să stea în frig.
Voi explica mereu doar ce am făcut și nu voi accepta să trag ponoasele pentru ce nu au făcut alții. Am lucrat pentru a atrage cele 200 de milioane de euro, dar nu am și primit banii pentru a începe reparațiile. Banii au venit de când Bucureștiul este condus de dreapta USR-PNL-PMP, iar această coaliție este responsabilă pentru tot ce nu s-a făcut. Nici un membru al acestei coaliții să nu uite că de trei ani conduc Primăria Capitalei, susțin proiectele primarului general și puteau grăbi lucrurile.
Mai vreau să dau un singur exemplu despre ce am reușit noi să facem. Am preluat Radet aproape în faliment, din cauza datoriilor făcute de conducerile de dreapta și am funcționat aproape trei ani în insolvență, pentru a reuși să salvăm situația. Am reușit, onorabil spun eu, să nu pierdem compania de distribuție a agentului termic. În plus, într-un timp scurt și cu resurse limitate, am reparat anual 50 - 60 kilometri de conducte. În ultimul an, am reușit să schimbăm chiar peste 80 de kilometri. Între 2016 și 2020, am înlocuit peste 300 de kilometri de țevi ciuruite.
Este inacceptabil ca la peste trei ani de la alegeri, tot eu și colegii social-democrați să fim arătați cu degetul, cu toate că am lăsat în urma noastră proiecte pe care următorii nu au fost în stare să le ducă mai departe”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.