Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO - Israelul demolează la propriu clădirile din Gaza: sute de clădiri au fost puse la pământ în ultimele bombardamante

gaza

Israelul demolează la propriu clădirile din Gaza: sute de clădiri au fost puse la pământ în ultimele bombardamante

Sute de clădiri au fost "complet distruse" în Fâşia Gaza în bombardamentele israeliene din timpul nopţii, a anunţat sâmbătă Apărarea Civilă palestiniană, citată de France Presse, relatează Agerpres.

"Sute de clădiri şi case au fost complet distruse şi mii de alte locuinţe au fost avariate", a declarat pentru AFP Mahmoud Bassal, purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, teritoriu palestinian sub controlul Hamas.

Bombardamentele intense din timpul nopţii "au schimbat peisajul Gazei şi al guvernoratelor din nord", a adăugat el.

Potrivit mai multor mărturii pe care AFP le-a putut obţine, cele mai violente bombardamente israeliene nocturne s-au concentrat în zonele din jurul a două spitale, al-Shifa din oraşul Gaza şi aşa-numitul "spital indonezian", construit datorită donaţiilor din Indonezia, în sectorul Jabaliya mai la nord.

Raidurile au distrus multe clădiri şi au lăsat cratere uriaşe pe străzile complet desfundate.

Cu câteva ore înainte de începutul bombardamentelor masive vineri seară, armata israeliană a acuzat Hamas că "poartă războiul din spitalele" Fâşiei Gaza şi că se serveşte de populaţie ca "scut uman", ceea ce mişcarea islamistă a negat categoric.

Context

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie de atacurile Hamas asupra teritoriului israelian, fără precedent ca amploare şi violenţă, care au ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Israelului. Potrivit armatei israeliene, 229 de persoane sunt ţinute ostatice după ce au fost duse cu forţa în Fâşia Gaza, unde Hamas este la putere din 2007.

Ministerul Sănătăţii al Hamas, la rândul său, a anunţat că bombardamentele lansate ca represalii au ucis peste 7.300 de persoane, în marea majoritate civili, printre care peste 3.000 de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.