Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciolacu, vești importante pentru toți pensionarii - Pensiile cresc de la 1 ianuarie, noua lege va fi adoptată anul acesta (VIDEO)

pensie pensii pensionar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 28 octombrie, că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor crește cu rata inflației din 2023, adică 13,8%. În plus, Parlamentul urmează să adopte anul acesta noua lege a pensiilor, care va fi aplicată din 2024, pe măsură ce vor putea fi adaptate mecanismele logistice.

„Haideți să lămurim un pic lucrurile. România are legi. La anul, conform legii, vom avea o indexare de 13,8%. Este indicele de inflație pe anul trecut. Știți foarte bine că data trecută, când era prim-ministru domnul Nicolae Ciucă, pentru că inflația în anul curent era mult mai mare, am hotărât să aplicăm același lucru. Prin două componente one off (sune acordare o singură dată pensionarilor cu pensii mici, n.r.) - astfel am putut constituțional să mărim pensiile mai mici. De la această aceată bază am plecat.

În viitoarea lege se regăsește din nou acest fapt că trebuie cu indicele de inflația anual intervenit pe pensii. Eu cred că până la sfârșitul lunii noiembrie vom trece noua lege a pensiilor prin parlament. Pe urmă, ea va urma să fie pusă în aplicare de la 1 ianuarie. În ea sunt prevăzute închiderea anumitor inechități. La 1 ianuarie, pensiile toate se măresc cu 13,8%”, a declarat Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.