Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Zelenski a invocat termenul 'trădare' în relația cu SUA și UE

washingtonpost.com
zelenski

Zelenski a invocat termenul 'trădare' în relația cu SUA și UE

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul conferinței sale de presă, și-a exprimat opinia că țările occidentale vor continua să ofere asistență Ucrainei și nu îi vor trăda țara.

"Sunt încrezător că Statele Unite nu ne vor trăda și că Statele Unite vor implementa pe deplin ceea ce am convenit", a spus Zelensky despre alocarea unui nou pachet de ajutor din partea Statelor Unite, asupra căruia Congresul SUA nu a reușit să cadă de acord de câteva săptămâni.

Președintele Ucrainei și-a exprimat, de asemenea, încrederea că UE va aloca fonduri Kievului "în viitorul apropiat". În opinia sa, dacă nu este posibil să se ajungă la un acord cu privire la transferul a 50 de miliarde de euro, "vor exista alte mecanisme" pentru asistență.

Ungaria se opune alocării asistenței economice Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro. Surse diplomatice din Uniunea Europeană, după veto-ul premierului Viktor Orban, au declarat că Budapesta "nu va putea împiedica alocarea de bani Ucrainei", titrează presa Occidentală.

În Statele Unite, administrația Joe Biden insistă să aloce un nou pachet de ajutor Ucrainei. Republicanii din Congres se opun, cerând concesii din partea democraților în alte chestiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.