Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski se declară îngrozit de scenele din Rusia, unde musulmanii au luat cu asalt aeroportul pentru a-i linșa pe refugiații evrei (VIDEO)

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se declară îngrozit de scenele din Daghestan, Rusia, în care o gloată a luat cu asalt un aeroport în căutarea israelienilor care sosesc de la Tel Aviv.

"Acesta nu este un incident izolat în Makhachkala, ci mai degrabă o parte a culturii de ură generalizată a Rusiei față de alte națiuni, care este propagată de televiziunea de stat, de experți și de autorități", spune el.

"Ministrul rus de externe a făcut o serie de remarci antisemite în ultimul an. Președintele rus a folosit, de asemenea, insulte antisemite", afirmă el.

Ce se știe despre aeroportul luat cu asalt în Daghestan la sosirea unui zbor de la Tel Aviv

Aeroportul din Makhachkala, capitala Daghestan - o republică autonomă din componența Federației Ruse -, a fost închis duminică seara, după ce zeci de persoane l-au luat cu asalt. Acestea au pătruns violent pentru a ataca un avion care sosea de la Tel Aviv (Israel).

Ceva mai tâzriu, agenția aviatică rusă a anunțat că mulțimea a fost evacuată și că aeroportul va rămâne închis până la 6 noiembrie, relatează AFP.

Potrivit Izvestia și RT, câteva zeci de bărbați au dat buzna pe acoperișul aeroportului și pe pistă atunci când a fost anunțată sosirea unui zbor din Israel.

"În urma intruziunii unor persoane necunoscute în zona de trafic a aeroportului din Makhachkala, s-a decis închiderea temporară a aeroportului pentru zborurile care sosesc și pleacă", a precizat Rossaviatsia, adăugând că "forțele de ordine se aflau la fața locului".

Videoclipurile postate pe Telegram îi arată pe bărbați dărâmând bariere, încercând să controleze mașinile care părăsesc aeroportul sau forțând ușile din terminal. Unul dintre videoclipuri arată un bărbat care stă pe una dintre aripile unui avion aparținând companiei aeriene rusești Red Wings.

Înainte de a intra în terminal, mai mulți manifestanți au verificat și pașapoartele persoanelor care părăseau aeroportul, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare.

Unul dintre ei a putut fi văzut ținând în mână o pancartă: "Ucigașii de copii nu au ce căuta în Daghestan", iar alții au strigat "Allah Akbar" pe aceste videoclipuri.

Potrivit site-ului specializat Flightradar24, un zbor operat de compania aeriană din Tel Aviv a aterizat la Makhchkala la ora locală 19:00 (16:00 GMT). Potrivit presei ruse independente Sota, acesta era un zbor de tranzit care urma să decoleze din nou spre Moscova la ora 21:00 (19:00 GMT). Deocamdată, nu se știe dacă avionul se afla încă pe pistă și care era situația pasagerilor săi.

Cecenia și Daghestan sunt două republici instabile din Rusia a căror populație este predominant musulmană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.