Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrator de restaurant,condamnat la amenzi pentru difuzare de imagini cu atentatele de la Paris

ciocanel judecator

Justiţia franceză i-a condamnat marţi pe administratorul unui restaurant parizian şi pe doi complici la plata unor amenzi şi despăgubiri pentru difuzarea către presă de imagini video înregistrate în localul respectiv în timpul atentatelor de pe 13 noiembrie 2015, transmite AFP. Imaginile cu clienţii îngroziţi în interiorul restaurantului Casa Nostra, sub tirurile jihadiştilor, au fost difuzate la doar cinci zile după atentat de tabloidul britanic Daily Mail şi au făcut înconjurul lumii.

Atacul asupra Casa Nostra nu s-a soldat cu victime, dar restaurantul a fost una din cele opt ţinte ale jihadiştilor în seara zilei de 13 noiembrie 2015, când un comando al grupării Statul Islamic a ucis 130 de persoane şi a rănit alte câteva sute. Tribunalul corecţional din Paris a considerat că administratorul Dimitri Mohamadi s-a făcut vinovat, între altele, de 'divulgare de imagini de videoproiecţie către o persoană neabilitată', condamnându-l la plata unei amenzi de 10.000 de euro, conform Agerpres.

Doi complici ai lui Mohamadi au fost condamnaţi la amenzi de 5.000, respectiv 1.500 de euro. Toţi trei mai sunt obligaţi să achite câte 6.000 de euro celor cinci persoane constituite ca părţi civile după ce s-au recunoscut în înregistrarea video. La şedinţa de pe 26 aprilie, reclamanţii au descris impactul 'obsesiv' al acestor imagini 'insuportabile' asupra lor, ca şi asupra apropiaţilor lor. Dimitri Mohamadi a negat la proces că ar fi primit bani, însă mai multe surse au vorbit despre suma de 50.000 de euro pentru tranzacţie. Unul dintre complici a recunoscut că a primit 6.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.