Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum primea Darius Vâlcov miliardele de lei: ”Căram cu portbagajul de la mașini banii”

darius valcov catuse

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov nu a făcut declaraţii şi nici nu a propus administrarea de probe în apărarea sa pe parcursul urmăririi penale efectuate de DNA în cel de-al doilea dosar în care a fost trimis în judecată.

Potrivit datelor din rechizitoriu, pe parcursul urmării penale, "inculpatul nu a făcut declaraţii, nu a formulat cereri şi nu a propus probe în apărarea sa".

Citește și: Liviu Dragnea spune cine l-a ”executat” Victor Ponta

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, la data faptelor primar al municipiului Slatina şi ulterior senator, pentru luare de mită - două infracţiuni - şi trafic de influenţă, în cel de-al doilea dosar.

Anterior, Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Citește și: Florin Chilian: Iohannis a zis că dacă nu mai scriu despre el și consoarta pe care n-o poate stăpâni

Martorul ... a declarat că: „…[…]…La începutul lunii septembrie 2014 l-am contactat pe ...şi l-am chemat la domiciliul lui ....situat în Slatina, str. ... a intrat cu autoturismul Skoda în curtea imobilului aparţinând lui ....şi am văzut că acesta din urmă a luat o geantă de culoare închisă în care ştiu că erau bani şi a băgat-o în portbagajul maşinii lui .... Nu cunosc cuantumul sumei…[…]…în cursul lunii februarie 2015, m-am întâlnit într-o zi de sâmbătă la City hotel cu ...tot la solicitarea mea. Am intrat cu... în autoturismul condus de către ... ocazie cu care am văzut că ... a lăsat pe bancheta din spate de material textil de culoare închisă în care ştiu că se afla o altă sumă de bani care trebuia să fie remisă lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Nu cunosc cuantumul acestei sume. După ce... a lăsat geanta pe bancheta din spate, am părăsit împreună cu acesta autoturismul condus de ....

Citește și: Iubită de milionar controversat cu super job în Parlament: Diva lucrează în Comisia de Apărare

Astfel, martorul ... a confirmat susţinerile martorului ... în ceea ce priveşte întâlnirea pe care a avut-o împreună cu ... şi cu martorul, arătând că a fost de faţă în luna septembrie 2014 când ... la locuinţa lui din Slatina, a pus în portbagajul autoturismului condus de ..., „o geantă de culoare închisă în care ştiu că erau bani”, respectiv că în luna februarie 2015, în timp ce se afla în autoturismul lui ... împreună cu martorul ...., aceasta „a lăsat pe bancheta din spate o geantă de material textil de culoare închisă în care ştiu că se află o sumă de bani care trebuia remisă lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN”.

În concret, martorul ... a confirmat că ... i-a dat lui... în două rânduri sume de bani care trebuiau remise inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați actori ai României a murit la numai 55 de ani

Martorul ... a declarat că „…[…]…După discuţia cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN am fost contactat telefonic de ...are mi-a spus să-l însoţesc cu maşina la locuinţa unui domn ..., situată în apropierea pădurii Strehăreţi. Menţionez că deplasarea la locuinţa acestuia s-a făcut cu autoturismul de serviciu Skoda Octavia, iar de ... cu autoturismul acestuia proprietate personală marca Skoda Superb de culoare albă. Când am ajuns la locuinţa lui ... am introdus maşina cu spatele în curte, i-am deschis portbagajul şi acesta mi-a pus o geantă de voiaj din material textil de o culoare închisă pe care am transportat-o la apartamentul nr. ... strada Ecaterina Teodoroiu, apartament în care se afla în acel moment ... şi în care locuia VÂLCOV DARIUS BOGDAN. La momentul când acesta mi-a pus geanta în portbagajul maşinii mele am realizat că în aceasta se aflau sume de bani, pentru că totul s-a petrecut într-o stare de conspirativitate. La locuinţa lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi în prezenţa vărului acestuia ...am desfăcut geanta şi am constatat că aceasta conţinea mai multe cupiuri cu bancnote de 50 de lei, 100 de lei şi 200 de lei, sumă pe care am numărat-o şi din câte îmi amintesc se situa între 16 şi 20 miliarde de lei. Acest lucru poate fi confirmat de ... în prezenţa căruia am numărat banii, eu spunându-i acestuia că banii provin de la . ...prin intermedierea lui ....

Citeşte şi: Atac suburban al unui artist la adresa preşedintelui Iohannis

După ce am numărat banii am lăsat geanta în apartament pentru ca VÂLCOV DARIUS BOGDAN să o vadă şi să hotărască ce face cu aceştia. Din câte îmi amintesc, P.... mi-a dat această geantă în toamna anului 2014. Ulterior acestei date, în perioada ianuarie-februarie 2015, am fost contactat din nou de ... care mi-a spus că trebuie să ne întâlnim cu .... Astfel ne-am deplasat în parcarea de la hotelul City din Slatina, unde între timp a sosit şi ..., iar ... ne-a spus să facem o plimbare toţi 3 cu maşina mea. Ne-am plimbat câteva minute prin oraş şi ne-am întors în acelaşi loc, respectiv în parcarea de la hotel, iar în momentul în care... a coborât din maşină mi-a arătat cu capul spre geanta de pe bancheta din spate pe care mi-o lăsase. Menţionez că această geantă era una de laptop de culoare neagră şi în interiorul căreia am constatat că se afla un plic de culoare gălbuie, format A4, conţinând mai multe cupiuri de bancnote de 50 lei şi 100 lei, sumă de bani pe care nu am numărat-o. Precizez faptul că, după ce am primit geanta cu bani de la ..., i-am comunicat lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN că am luat de la .... acei bani şi, la solicitarea acestuia, m-am deplasat la locuinţa lui ... cu intenţia de a-i pune în seif, din dispoziţia lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN. La locuinţa lui B... m-am întâlnit şi cu VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Aceştia au purtat o discuţie timp de câteva minute după care VÂLCOV DARIUS BOGDAN a plecat. După plecarea lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN,...  mi-a transmis să iau 50.000 lei din acea geantă, fapt pentru care am rupt plicul de culoare galbenă, am luat suma respectivă şi plicul rupt în care se afla diferenţa de bani, aproximativ 100.000 lei, i l-am dat lui ... pentru a-l pune în seif. Suma de 50.000 lei pe care am luat-o din plic am dus-o în maşina lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN care se afla în faţa blocului în care locuiesc părinţii lui. Nu ştiu dacă ...ştia de unde provin aceşti bani, dar cu siguranţă poate confirma că lucrurile s-au întâmplat aşa cum am precizat mai sus …[…]…” .

Citește și: Cea mai cunoscută televiziune de muzică din România s-a vândut

Astfel, din conţinutul declaraţiei martorului ... rezultă că acesta a confirmat declaraţiile martorilor ... şi ..., în sensul că în două rânduri a primit sume de bani de la acesta din urmă pentru a-i fi remise inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN, într-o primă fază la locuinţa lui ...U din Slatina şi într-o a doua fază în autoturismul său, în prezenţa martorului ....

Totodată, martorul a indicat obiectele în care au fost puse sumele de bani, locurile unde le-a dus şi a făcut referiri la cuantumul acestor sume de bani precum şi la destinatarul acestora.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, incident în traficul din Bucureşti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.