Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în politică! Președintele Klaus Iohannis dă semnalul în justiție pentru dosarul lui Liviu Dragnea: 'Să se rezolve destul de repede'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea iohannis tariceanu grindeanu

Klaus Iohannis a vorbit despre scenele de marți seara, din fața sediului DNA, când Liviu Dragnea a avut nevoie de protecția jandarmilor pentru a scăpa de furia constetatarilor. Președintele a dat un semnal puternic, ce poate fi interpretat, în care a cerut ”să se rezolve destul de repede”.

”Este greşit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, fiindcă acesta este rezultatul. Ei ajung acolo şi vor să-şi apere pielea proprie, nu pielea românului şi atunci apar astfel de situaţii de tip circ, când oameni în toată firea vin şi statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează şi aşa mai departe, când de fapt scopul lor este doar de a-şi proteja propria persoană.

Citește și: Prețul pentru EXIL? Câți bani ar fi primit nepotul Regelui Mihai pentru a nu se mai întoarce în România

Întreaga abordare a acestor domni care în mod dovedit au probleme penale mi se pare destul de contraproductivă. Ei vor să concentreze toată atenţia statului pe problemele lor. Exact lucrul care nu trebuie să se întâmple şi asupra căruia am avertizat şi am tras semnale de atenţionare încă de mai multă vreme.

M-aţi întrebat dacă am asistat la acel circ din faţa DNA. Nu m-am uitat expres, dar a fost atât de evident în toată media încât nu a putut fi evitat. Eu cred că este clar că trebuie să demisioneze. Trebuia să nici nu ajungă acolo, nu să demisioneze. Însă cred că acest tip de circ, cu victimizări şi aşa mai departe, nu face deloc bine democraţiei. Îți pui mâinile în cap și te întrebi ce se întâmplă acolo.

Citește și: Un gigant de proporții își mută producția din China la subsidiara din România: Cine este și ce produs nou vrea să producă

Vă daţi seama ce întrebări interesante primesc de la ceilalţi şefi de stat şi de guvern cu care mă întâlnesc aproape săptămânal în diferite locuri. Lumea nu înţelege cum s-a putut ajunge până aici şi e destul de greu de explicat cum de românii tolerează o astfel de abordare în fruntea statului. Sper să se rezolve destul de repede.

Nu mă simt stânjenit, pentru că eu reprezint România şi reprezint toţi românii şi sunt mândru că reprezint România şi nu pot să evit aceste întrebări şi chiar dacă găsesc explicaţii care ţin de statul de drept şi felul cum vedem noi statul de drept, totuşi e neplăcut să te întrebe cum e posibil ca numărul doi şi numărul trei din stat să fie implicaţi în cercetări penale.

Citește și: Regele Hagi, părăsește România? Ce ofertă tentantă a primit de la arabi

Ştiţi cum văd. Este greşit ca în conducerea statului să fie oameni cu probleme penale. Vor să-şi apere propia piele nu a românilor. E circ. oameni in toată firea vorbes de statul paralel şi se victimizează. Ei vor să scape. Atât. Întreaga abordare a acestor domni cu probleme penale e contraproductivă. Ei vor să concetreze tot statul pe problemele lor. Nu trebuie să se întâmple.”, a spus Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.