Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sucurile carbogazoase, bombă nucleară pentru sănătate: De ce trebuie să renunţi la ele

bauturi racoritoare

O nouă alertă din partea specialiştilor. Sucurile carbogazoase sunt o adevărată bombă nucleară pentru organism.

Obișnuiești să bei sucuri carbogazoase? Ar fi bine să încerci să renunți la ele. Medicii avertizează că acestea fac ravagii în organism, iar consecințele pot fi devastatoare. Sucurile carbogazoase nu conțin vitamine și nici minerale, ele fiind preparate din apă filtrată, cafeină, agenți aromatizați și zahăruri rafinate. Este dovedit faptul că, persoanele care consumă 330 de ml de astfel de băuturi, zilnic, iau în greutate –într-o singură lună - jumătate de kilogram. După fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate crește de 1,6 ori. În plus, cei care consumă astfel de licori se pot îmbolnăvi și de diabet. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii.

Citeşte şi: Lista rușinii de la ANAF face o nouă victimă: O vedetă TV, datoare la stat

Medicii avertizează că sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism și scade densitatea osoasă. Astfel, riscul de osteoperoză crește simțitor. Pe de altă parte, sodiul conținut de această băutură reprezintă un factor de risc pentru calicifierea oaselor, mai ales la copii. Fructoza, substanță ce se regăsește din plin în acest băuturi, face ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat crește riscul bolilor renale, conform click. Sunt numeroase studii care au dovedit că persoanele care consumă des sucuri carbogazoase au un risc crescut de ciroză. Totodată, aceste licori deshidratează organismul.

Citeşte şi: IMAGINI ȘOCANTE cu momentul în care un mare artist moare pe scenă

Din cauza îndulcitorilor artificiali, ficatul este suprasolicitat fiind nevoit să proceseze aceste substanțe. Toate zahărurile sunt transformate în glucoză. Dar fructoza de porumb este mult mai greu metabolizată și astfel ajungem la afecțiuni ale ficatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.