Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi avocați și-au susținut pledoaria cu ajutorul ChatGPT: judecătorul a rămas șocat de prostiile pe care le spuneau

judecator justitie

Cei doi avocaţi care au folosit o pledoarie plină de invenţii după ce au folosit inteligenţa artificială generativă dezvoltată de OpenAI au fost condamnaţi la plata unei amenzi, dar pot să profeseze în continuare, informează News.ro.

Steven A. Schwartz şi Peter LoDuca, cei doi avocaţi americani care au folosit ChatGPT pentru a scrie o pledoarie care s-a dovedit plină de invenţii, au scăpat cu o amendă de 5.000 de dolari.

Judecătorul P. Kevin Castel de la Tribunalul Districtual Federal i-a criticat dur pe cei doi şi le-a impus să trimită o copie a deciziei judecătorilor ale căror nume apăreau în pledoaria inventată de ChatGPT.

„Multe prejudicii derivă din prezentarea de opinii false”, a scris judecătorul. „Partea adversă pierde timp şi bani în demascarea înşelăciunii, iar timpul instanţei este deturnat de la alte eforturi importante”, au afirmat ei.

Cei doi nu au fost obligaţi să-şi ceară şi scuze, întrucât, spune judecătorul Castel, „scuzele forţate nu sunt scuze sincere”.

ChatGPT a inventat cazuri similare

Cei doi avocaţi au depus o pledoarie scrisă de ChatGPT într-un proces în care clientul lor se îndrepta împotriva liniei aeriene Avianca, susţinând că a fost lovit la genunchi de unul dintre cărucioarele metalice folosite pentru servirea pasagerilor.

Avianca a cerut respingerea plângerii pentru prescrierea faptei, iar cei doi avocaţi au cerut începerea procesului, venind cu un rezumat care cita şase cazuri similare inventate de ChatGPT.

Două săptămâni mai târziu, avocaţii Avianca răspundeau că nu pot găsi cazurile menţionate, iar judecătorul le cerea celor doi avocaţi să prezinte documentele cazurilor la care fac referire. Într-un final, s-a aflat că cele şase cazuri invocate erau inventate de ChatGPT.

În cele din urmă, cazul împotriva Avianca a fost respins pe motiv că fapta s-a prescris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.