Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Lazăr, Federația Antidrog: Autoritatile romane IMUNE la problematica consumului de droguri!

CIADO Romania
Gigel Lazar

Gigel Lazăr, Federația Antidrog: Autoritatile romane IMUNE la problematica consumului de droguri!

”Ca urmare Raportului MCDDA 2023 privind situatia drogurilor in UE, tot mai multe tari ale UE au inceput regandirea politicilor nationale de prevenire, consiliere si tratament.

Autoritatile romane in pofida tuturor dovezilor inainte de Federatia Neguvernamentala Antidrog, sunt impasibile sau chiar ostile, neintelegand ca prin aceasta indiferenta consolideaza rolul dealarilor si lasa tinerii la mana acestora. Lipsa de preocupare privind rolul Agentiei Nationale Antidrog, rol ce trebuie consolidat la nivel de Agentie si nu ca o directie in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, transferarea componentei de asistenta la Ministerul Sanatatii, finantarea integrala a Strategiei Nationale Antidrog prin Agentie si nu competente de finantare catre alte ministere, autoritati ale administratiei publice centrale si locale ce din varii motive nu au finantat in ultimii 18 ani actiunile ce le reveneau in sarcina. Toate aceste balbe, lipsa de coerenta in materie de politici publice antidrog au facut ca procentul oficial a consumului in randul tinerilor sa atinga 16.7 % segment varsta 15-34 ani.

Nu putem sa nu ne intrabam daca clasa politica, guvernantii inteleg ca antidrog nu inseamna doar traficanti si puscarie ci inseamna prevenire, grupuri vulnerabile predispuse consumului, alternative la consum, programe nationale de informare, constientizare si educare.

Care va fi procentul oficial la urmatorul Raport al Agentiei Nationale Antidrog? Cert peste 20 % si oare de ce?”, susține Gigel Lazăr, președintele Federației Antidrog într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.