Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total între Twitter și Meta! Elon Musk îl acuză pe Mark Zuckerberg de înșelăciune

Captura YT
Elon Musk Mark

Președintele executiv al Twitter, Elon Musk, a afirmat într-o postare pe rețelele sociale că Meta „înșală” în legătură cu lansarea Threads, o rețea socială bazată pe text, care seamănă cu Twitter.

În timp ce Musk a scris că este bine cu concurența, el a spus clar că nu va tolera înșelarea. Remarcile miliardarului vin după ce avocatul Twitter Alex Spiro i-a trimis o scrisoare directorului Meta, Mark Zuckerberg, în care amenința cu acțiuni legale, conform cointelegraph.com.

 


Pe 5 iulie, Spiro a scris în scrisoare că Twitter are intenția de a „aplica strict drepturile de proprietate intelectuală”. Firma a cerut, de asemenea, ca Meta să înceteze imediat să mai folosească secretele comerciale ale Twitter.

Potrivit scrisorii lui Spiro, Meta a angajat foști angajați Twitter cu acces la informații confidențiale, inclusiv la secretele comerciale ale Twitter. Spiro a scris că Meta i-a desemnat pe acești angajați să dezvolte o aplicație „copycat” numită Threads, susținând că compania a folosit secretele comerciale și proprietatea intelectuală ale Twitter pentru a accelera dezvoltarea aplicației concurenței.

În plus, Spiro a subliniat, de asemenea, că scrisoarea servește ca o notificare oficială pentru Meta pentru a păstra orice documente relevante pentru o dispută între Twitter și Meta, precum și foștii angajați Twitter pe care Meta îi angajează acum.

Spiro a remarcat, de asemenea, că Meta nu are voie să se angajeze în nicio accesare cu crawlere sau răzuire a urmăritorilor Twitter sau a datelor urmărite. Avocatul a scris că acest lucru este interzis din orice motiv fără acordul prealabil al companiei.

Pe 5 iulie, noua rețea socială bazată pe text a Meta, Threads, a fost lansată în 100 de țări . Aplicația a fost lansată la câteva zile după dezastrul limită a ratei Twitter, când platforma socială a limitat temporar numărul de postări pe care utilizatorii le puteau citi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.