Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Trump al Argentinei' a câștigat alegerile prezidențiale și face o mare promisiune: Începe sfârșitul decadenței/ Video

javier milei

Preşedintele ales al Argentinei, economistul ultraliberal Javier Milei, poreclit ”Trump al Argentinei”, a afirmat duminică seară în discursul său de victorie că "astăzi începe sfârşitul decadenţei" şi "reconstrucţia Argentinei" şi a avertizat că "nu vor exista jumătăţi de măsură", notează AFP, informează Agerpres.

"Este o noapte istorică pentru Argentina", le-a declarat Javier Milei miilor de partizani aflaţi la sediul său de campanie din Buenos Aires, după victoria sa detaşată cu peste 55% din voturi asupra ministrului centrist al economiei Sergio Massa.

"S-a terminat cu modelul sărăcitor al castelor, astăzi adoptăm modelul libertăţii, pentru a redeveni o putere mondială", a continuat el. "Astăzi ia sfârşit un mod de a face politică şi începe altul", a mai afirmat Milei.

"Ne confruntăm cu probleme monumentale: inflaţie, stagnare, absenţa locurilor de muncă reale, insecuritate, sărăcie şi mizerie", a enumerat preşedintele ales. "Probleme care vor avea o soluţie doar dacă îmbrăţişăm din nou ideile de libertate", a subliniat el.

"Nu este loc pentru gradualism, nu este loc pentru soluţii călduţe sau jumătăţi de măsură", a avertizat cel care de doi ani se pronunţă în favoarea unei terapii cu şoc pentru o economie epuizată de o inflaţie cronică, în prezent la 143% pe un an.

Promite un regim dur

El a întins mâna "tuturor argentinienilor şi liderilor politici, tuturor celor care vor să se alăture noii Argentine", dar a avertizat şi în legătură cu o posibilă rezistenţă socială la reformele sale.

"Ştim că sunt oameni care vor se vor împotrivi, care vor dori să menţină acest sistem de privilegii pentru unii, dar care sărăceşte majoritatea. Eu le spun aceasta: tot ce este în lege este îngăduit, dar nimic (din ce este) în afara legii", a mai afirmat viitorul preşedinte.

Javier Milei va prelua mandatul pe 10 decembrie, urmând preşedintelui peronist (centru-stânga) Alberto Fernandez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.