Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rusia dă semne că a început o nouă ofensivă puternică: atacuri în rafală, în mai multe zone din Ucraina / Morți raportați de Kiev

atac ucraina

Forțele armate rusești au lansat o nouă serie de atacuri în Ucraina, totul în contextul în care șeful Administrației Prezidențiale ucrainene a declarat că loviturile pe care le-a suferit Kievul în ultimele trei săptămâni fac parte din pregătirile Rusiei pentru o ofensivă majoră. Există însă zvonuri însă că marea ofensivă rusească ar putea fi lansată în mai sau iunie, însă loviturile din ultimele zile dovedesc faptul că Moscova vrea să câștige teren, totul pe fondul lipsei de muniție din rândul forțelor armate ucrainene și a moralului scăzut provenit din lipsa ajutoarelor din Occident.

Regiunea Doneţk - Atacuri soldate cu cinci morţi şi doi răniţi

Procuratura Regională Doneţk a raportat, sâmbătă seară, că agresorii ruși au tras cu artilerie asupra raionului Pokrovsk. Cel puțin cinci persoane au murit, inclusiv un minor, iar alți doi localnici au fost răniți, relatează Rador Radio România.

"Conform anchetei, trupele ruse au bombardat de două ori satul Kurahivka. Patru oameni au fost uciși când obuzele statului agresor au lovit teritoriul unui sector privat. Printre cei decedaţi se numără o mamă de 38 de ani și fiica sa de 16 ani. Soţul femeii, în vârstă de 52 de ani, a fost rănit" - se arată în raport. Ruşii au atacat şi orașul Krasnohorivka, unde un tânăr de 25 de ani a fost ucis, iar un altul de 29 de ani a fost. Parchetul a deschis un dosar penal pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului.

Regiunea Zaporijjia - Atac rusesc la Huliaipole, soldat cu trei morţi şi un rănit

Trupele ruse au bombardat, duminică, oraşul ucrainean Huliaipole, utilizând lansatoare de rachete Grad. Potrivit guvernatorului regiunii Zaporijjia, Ivan Fedorov, trei persoane au fost ucise și o alta a fost rănită. Potrivit lui Fedorov, doi bărbați și o femeie au fost găsiţi decedaţi sub dărâmăturile propriei case, care a fost lovită de un proiectil rusesc. Un alt bărbat a fost rănit şi a fost transportat la spital.

 

Atacuri nocturne la Harkiv, soldate cu trei răniţi

Şeful Administraţiei Militare Regionale Harkiv, Oleh Sinehubov, a raportat că, în noaptea de 6 spre 7 aprilie, ruşii au atacat centrul regional, rănind trei persoane. Harkovul este al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Potrivit oficialului, la ora 00:50, ocupanții ruşi au lovit Harkivul drone, distrugând o casă particulară. Sinehubov a precizat că au fost răniţi un bărbat de 62 de ani, o femeie de 64 de ani și un bărbat de 87 de ani. De asemenea, potrivit lui Oleh Sinehubov, la ora 01:40, ruşii au atacat cu drone Shahed raioanele Lozova și Harkov, însă bombardamentele de acolo nu s-au soldat cu victime.

Armata Ucrainei a doborât 17 drone ruseşti Shahed

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei raportează că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, armata de invazie a Rusiei a lansat, din nou, drone de tip Shahed pentru a ataca teritoriul ucrainean. Potrivit armatei ucrainene, toate dronele lansate de ruşi au fost doborâte de apărarea antiaeriană. "Noaptea trecută, ocupanții ruși au atacat, din nou, Ucraina, folosind în acest scop 17 drone de tip Shahed. Toate vehiculele aeriene fără pilot au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" - se arată într-un comunicat al Statului Major al Forţelor Armate ucrainene.

Zelenski susţine că ofensia Rusiei poate fi oprită

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ofensiva Rusiei, după recrutarea a încă 300.000 de oameni în armată, poate fi neutralizată de către trupele Ucrainei. "Conform informațiilor noastre, la 1 iunie, rușii ar trebui să fie gata să mobilizeze 300.000. Din moment ce ei nu sunt foarte disciplinați, poate că nu vor reuși... Cu toate acestea, trebuie să ne bazăm pe datele pe care le avem" - a afirmat liderul de la Kiev, într-o declaraţie făcută sâmbătă seară.

Potrivit lui Zelenski, "este de dorit să se creeze precondiții adecvate, să fie efectuate lovituri de răspuns în teritoriile unde este concentrată armata rusă, pentru a perturba acțiunile contraofensive ale acesteia". "Vă spun direct, fără detalii suplimentare: am transmis toate aceste informații partenerilor noștri" - a subliniat șeful statului ucrainean.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, situaţia de pe front este grea, dar inamicul nu avansează. "Acolo unde acesta face pași înainte, băieții noștri ripostează, iar (armata rusă, n.r.) se întoarce din drum. Și, dimpotrivă, băieții noștri fac câțiva pași în faţă" - a adăugat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.