Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, reacţie după întâlnirea cu delegaţia SUA. Ce a discutat premierul cu congresmanul Turner şi ambasadorul Hans Klemm

klemm tudose

România a fost şi va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA şi în NATO, a reiterat premierul Mihai Tudose în cadrul întrevederii pe care avut-o, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu o delegaţie condusă de congresmanul Mike Turner, preşedinte, în Congresul SUA, al Grupului de Prietenie pentru România şi al Subcomitetului pentru forţe aeriene şi terestre tactice a Congresului SUA, la care a participat şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, scrie  AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor premierul a evidenţiat oportunităţile oferite ambelor părţi la nivelul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, dar şi în calitate de parteneri în cadrul NATO. 

"România a fost şi va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA şi în NATO, dovadă şi susţinerea de care se bucură SUA şi Alianţa Nord-Atlantică în România, nu doar la nivel guvernamental şi politic, ci şi la nivelul oamenilor obişnuiţi", a declarat şeful Executivului, citat în comunicat.

Citeşte şi: Mihai Tudose, noi discuții despre split TVA și transferul contribuțiilor: La ce concluzie s-a ajuns la Palatul Victoria

Tudose a menţionat totodată contribuţia Armatei Române la misiunile Alianţei, cu militari şi logistică, iar faptul că România a alocat deja, anul acesta, 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul Apărării a fost salutat de membrii delegaţiei din Congresul SUA, care au apreciat şi profesionalismul militarilor români. 

De asemenea, precizează sursa citată, faptul că România găzduieşte în aceste zile, la Bucureşti, reuniunea Adunării Parlamentare a NATO a fost menţionat ca un semnal important pentru eforturile de securitate la nivel global şi, în particular, în zona Mării Negre. 

Premierul Mihai Tudose a subliniat şi faptul că România este un pol de stabilitate şi de securitate în regiune. 

"Toate ţările trebuie să facă însă faţă şi să lupte împotriva noilor tipuri de ameninţări de securitate, iar în acest context, premierul Mihai Tudose a transmis condoleanţe Statelor Unite şi şi-a exprimat revolta faţă de atacul armat produs recent în Las Vegas, soldat cu morţi şi răniţi", se precizează în comunicatul Executivului. 

România consideră, în egală măsură, că ideea de securitate trebuie abordată nu doar din punct de vedere militar şi al apărării, ci şi din punct de vedere al siguranţei energetice.

Citeşte şi: Ironii maxime! Petre Daea râde de ouăle lui Varujan Vosganian: 'A zburat prea departe cu imaginația'

Membrii delegaţiei de congresmani americani, conform sursei citate, şi-au exprimat sprijinul pentru proiectele în acest domeniu pe care România le are în vedere, pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie şi diversificarea surselor energetice, dar şi pentru dezvoltarea reţelelor de distribuţie şi interconectare cu ţările din regiune. 

"În acest context, Conferinţa 'Trade Winds', care urmează să aibă loc la Bucureşti, în perioada 18-20 octombrie, şi la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţii a circa 100 de companii americane şi aproximativ 50 de companii româneşti, va reprezenta un bun prilej pentru a dezvolta proiecte comune şi pentru a pune bazele unui parteneriat mult mai activ, inclusiv la nivel economic, a adăugat premierul Mihai Tudose, care a salutat interesul investitorilor americani pentru România şi a reafirmat dorinţa României de a adera la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)", mai precizează Executivul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.