Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educaţiei, intervenţie în scandalul manualelor: Ce a anunţat Liviu Pop

Inquam Photos / Octav Ganea
lansare compendiu manual LIVIU POP

Scandalul manualelor produce cutremure în Guvernul lui Mihai Tudose şi nu numai. Criticat la scenă deschisă pentru prestaţia sa, ministrul Educaţiei, Liviu Pop intervine cu explicaţii. Acesta a anunţat ce cuprinde priectul legii manualului şcolar.

Citește și: Ce de bani! Ce salariu impresionant are șefa Vodafone România și ce „primă” de instalare a primit

"Câteva considerații despre proiectul Legii manualului școlar

Legea reglementează regimul manualului şcolar în învăţământul preuniversitar, ca bun de interes public. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) asigură, în condiţiile legii, manuale şcolare în conformitate cu programele şcolare în vigoare, pentru fiecare disciplină/modul de pregătire, pentru învățământul obligatoriu de stat și privat acreditat/autorizat.În toate unităţile de învăţământ preuniversitar se utilizează doar manuale şcolare avizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Citește și: A murit cea mai bogată femeie de pe planetă! Cine i-a luat „COROANA”

Elaborarea acestor manuale școlare se realizează de către autori/ grupuri de autori, în urma unor selecții de manuscrise prin proceduri transparente, în vederea asigurării calității. Examinatorii vor fi grupuri de experți ai Centrului de Evaluare și Examinare și ai Institutului de Științe ale Educației.

Manualele școlare se prezintă astfel:

1. în format letric (la solicitarea scrisă a elevului, părinților sau a profesorului cu minim 6 luni înaintea începerii anului școlar);

2. în format pdf;

3. în variantă digitală interactivă.

Citeşte şi: Descoperire istorică în Polonia: Soluţie fără precedent pentru producerea motorinei

Toate cele 3 variante de manuale sunt proprietatea MEN. Manualele de la punctele 2. și 3. vor putea fi accesate și de pe site-ul MEN (www.manuale.edu.ro), înființându-se astfel Biblioteca Școlară Virtuală necesară în procesul instructiv educativ. Înainte de retipărire, din 4 în 4 ani, fiecare manual va fi reevaluat de grupuri de experți, profesori și elevi. Aceeași procedură de reevaluare este obligatorie anual și pentru manualele în format pdf și în variantă digitală interactivă.

MEN asigură manuale în limbile tuturor minorităţilor naţionale de pe teritoriul României, precum şi manuale adaptate gradului și tipului de dizabilitate al elevilor cu deficiențe. Aștept cu deosebit interes argumentele și contraargumentele dumneavoastră pe aceste considerații. Săptamâna viitoare MEN va lansa în dezbatere publică proiectul legii manualului școlar", a scris ministrul pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.