Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu exclude implicarea americanilor în Formatul Normandia

Moscova este de părere că în problema implicării SUA la "formatul Normandia" privind situaţia din Ucraina trebuie să se aştepte instalarea noii Administraţii americane a lui Donald Trump, la 20 ianuarie, a declarat pentru RIA Novosti adjunctul ministrului de externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, conform agerpres.

"Să aşteptăm sfârşitul lui ianuarie, când va veni noua administraţie (a SUA). Noi suntem deschişi cooperării, despre asta a vorbit şi preşedintele (Putin). Formele, importanţa, ritmul, toate acestea vor fi sugerate de viaţa reală, care va începe după sărbători, odată cu instalarea noii administraţii", a spus Karasin.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA la București, pe picior de plecare. Ultimul ORDIN al lui Trump este clar

Diplomatul rus a subliniat din nou că reglementarea situaţiei din Ucraina "depinde în mare parte de autorităţile de la Kiev, de dorinţa şi posibilităţile lor de a îndeplini obligaţiile asumate".

Informaţii privind posibilitatea extinderii "formatului Normandia", prin implicarea altor ţări, în primul rând SUA, în procesul de reglementare a situaţiei din estul Ucrainei, apar periodic în presă. Despre necesitatea de a aduce acest format la "un nivel mai înalt", cu participarea SUA, a vorbit şi fostul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk.

În prezent, "formatul Normandia" reuneşte Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania, iar denumirea lui vine de la localitatea din Franţa unde s-au întâlnit prima data liderii celor patru ţări, în iunie 2014, în marja festivităţilor dedicate debarcării din Normandia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.