Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimul TUN cu IZ ELECTORAL pe care îl pregătește Dacian Cioloș pe final de mandat

dacian ciolos

Dacian Cioloș pregătește un ultim tun cu iz electoral pe final de mandat! Guvernul ia în calcul să elimine obligaţia ca o persoană care obţine venituri din mai multe surse să plătească la fondul de sănătate pentru fiecare sumă obţinută. Anunţul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş pe un cont de socializare, în replică la nemulţumirea unui contribuabil. Acesta se plângea că o persoană care are şi salariu şi pensie trebuie să plătească 5,5% din ambele venituri către bugetul de sănătate.

Citește și: Carmen Iohannis, DEZMAT la Media Music Awards, la Sibiu! Oamenii au fost socati

"Dacă o persoană e pensionară, spre exemplu, dar este şi managerul unei mici firme, trebuie să platească la sănătate de două ori: o data ca pensionar, o data ca manager. De ce ? E vorba de o singura persoana! I se fac prestatii de sănătate duble?", se plânge contribuabilul pe contul de socializare al premierului. În replică, Dacian Cioloş i-a scris că este într-adevăr vorba despre o aberaţie legislativă pe care Guvernul se gândeşte să o corecteze.

”E o aberație legislativă. Ne gândim să corectăm asta.”, a fost răspunsul lui Cioloș.

Un alt internaut i s-a plâns premierului că, în şcoli, sunt solicitate în continuare copii legalizate ale documentelor, deşi procedura a fost schimbată prin ordin de ministru. Dacian Cioloş l-a îndemnat pe părinte să refuze să dea copie legalizată.

Citește și: S-a aflat cine e vinovat de moartea fiicei lui Whitney Houston

Mai mult, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost pus de premier să verifice de ce direcţiile de sănătate publică cer în continuare copii legalizate pentru obţinerea certificatului de conformitate, deşi Guvernul a schimbat legea.

La sfârşitul lui iunie, Guvernul a adoptat mai multe măsuri prin care a eliminat copiile legalizate ale documentelor, cazierul judiciar pentru obținerea documentelor şi a introdus posibilitatea ca anumite taxe şi amenzi să fie plătite online.

Citește și: FABULOS A fost înregistrată prima convorbire între delfini, din Marea Neagră

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.