Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT | Război în Israel - Liderul Hamas Yahya Sinwar se ascunde în buncărul său și nu are contact cu asociații săi: Yoav Gallant jură că îl va elimina

dw.com
israel gaza armata

Hamas a anunțat un bilanț actualizat pentru Gaza: 10.022 de morți, între care 4.104 de copii, 2.641 de femei şi 611 bătrâni. Alte 25.408 de persoane au fost rănite. Este neclar câţi combatanţi au fost ucişi în Fâşia Gaza.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel în timpul zilei de marți, 7 noiembrie 2023, pe măsură ce acestea apar.

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 22.12: Calcule post-război: SUA se opun unei noi ocupaţii a Fâşiei Gaza de către Israel

Statele Unite anunţă marţi că se opun unei noi ocupaţii pe termen lung a Fâşiei Gaza de către Israel, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că vrea să preia ”responsabilitatea generală a securităţii” acestei enclave palestiniene după războiul cu gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 20.25: Liderul Hamas Yahya Sinwar se ascunde în buncărul său și nu are contact cu asociații săi: Yoav Gallant jură că îl va elimina

Ministrul Apărării Yoav Gallant numește Fâșia Gaza „cea mai mare bază de teroare pe care omenirea a construit-o vreodată” și respinge orice pauză umanitară înainte ca grupurile teroriste palestiniene să elibereze cei peste 240 de ostatici pe care îi rețin.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 19.00: VIDEO - Tentativă de asasinat împotriva liderului palestinian: convoiul său a fost atacat de o organizație anti-Israel

Convoiul președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost atacat marți, transmite presa palestiniană, relatează ziarele turcești. Bodyguardul lui Abbas a fost împușcat, iar atacul a fost revendicat de organizația numită „Fiii lui Abu Jandal”.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 18.58: Ultimă oră - Forțele armate israeliene au invadat 'inima' orașului Gaza: 'Am eliminat zeci de comandanți!'

Comandantul armatei sudice a Israelului a oferit o actualizare despre „progresul operațional”, spunând – pentru prima dată într-un deceniu – că armata sa „luptă în inima orașului Gaza, în inima terorii”.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 17.25: IDF spune că 20 de rachete au fost lansate din Liban în nordul Israelului

Forțele de Apărare Israelului spun că aproximativ 20 de rachete au fost lansate din Liban spre nordul Israelului, declanșând sirene în Galileea și Golan.

Se spune că trupele răspund cu foc de artilerie către sursele de foc de rachete.

Nu există rapoarte de răni sau pagube.

UPDATE 7 noiembrie, ora 17.10: Hezbollah dezlănțuie jihadul după atacurile Israelului: 'O să dublăm numărul de morți ai Israelului!'

Hezbollah a promis că va „dubla” numărul morților din orice atac israelian asupra civililor, după ce o lovitură a ucis trei copii și pe bunica lor în sudul Libanului. Armata israeliană a afirmat că trupele sale au atacat un vehicul în Liban care a fost "identificat ca transport suspect pentru terorişti" şi că cercetează informaţiile că înăuntru se aflau civili, arată Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 16.00: Este prea devreme pentru a vorbi despre prezența israeliană în Gaza după război - Fost ministru israelian

Yossi Beilin, fost ministru israelian al justiției și fost negociator în timpul Acordurilor de la Oslo, afirmă că este "mult prea devreme" să se spună care va fi prezența militară israeliană în Gaza după război.

Anterior, Netanyahu a declarat că Israelul își va asuma responsabilitatea pentru securitate pentru o perioadă nedeterminată de timp după război, în timp ce Gallant a spus că Israelul va avea "libertate absolută de acțiune".

Vorbind pentru Al Jazeera, Beilin a declarat că "speranța" sa este că Hamas "nu va mai conduce Fâșia Gaza".

"Hamas a fost principalul factor din partea palestiniană care era împotriva unei soluții cu două state", a adăugat el, calificând atacul Hamas din 7 octombrie drept "total nebunesc".

"Nu putem permite, nici de dreapta, nici de stânga, ca Hamas să rămână acolo la putere. Și odată ce Hamas nu va fi la putere, cred că se vor întâmpla multe lucruri", a spus Beilin.

"Sper că, în cele din urmă, vom avea o soluție cu OEP, care este reprezentantul legitim al poporului palestinian, pe tema soluției celor două state, bazată pe granițele din 1867, cu schimburi de terenuri, și că Gaza va face parte, desigur, din acest stat."

UPDATE 7 noiembrie, ora 15.40: Gaza se află la "punctul de rupere" fără aprovizionare cu combustibil: ONU

Serviciile de sănătate, de salubritate, de apă și de alimentație din Gaza, distruse de război, se apropie de un "punct de rupere" fără importurile de combustibil, care sunt extrem de necesare.

Niciunul dintre cele 569 de camioane cu ajutoare care au ajuns până acum în enclava asediată nu transporta combustibil, a precizat Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al OCHA.

"Din ce în ce mai multe facilități se închid și din ce în ce mai multe mijloace de salvare a vieților se închid", a declarat purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, Christian Lindmeier, referindu-se la aprovizionarea cu combustibil.

Săptămâna trecută, Martin Griffiths, șeful ONU pentru ajutor umanitar, a declarat că s-au înregistrat "unele progrese" în negocierile privind permiterea intrării combustibilului în Fâșia Gaza devastată. Dar se pare că aceste discuții nu au ajuns la bun sfârșit.

Israelul a întrerupt alimentarea cu energie electrică și a blocat intrarea combustibilului în Fâșia Gaza, ca parte a unei strategii de "asediu total". Gaza se află sub o blocadă israeliană terestră, aeriană și maritimă de aproape două decenii.

UPDATE 7 noiembrie, ora 15.20: Hamas spune că eliberarea prizonierilor a fost împiedicată de atacurile israeliene

Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, a declarat că este "pregătită să elibereze" 12 prizonieri luați în Gaza, dar "situația de pe teren" - atacurile aeriene și terestre israeliene - "este ceea ce împiedică ca acest lucru să fie finalizat".

Israelul a declarat că 241 de persoane au fost luate în captivitate de Hamas atunci când a lansat atacul din 7 octombrie. Patru au fost eliberate până în prezent - doi israelieni și doi americani.

O postare pe canalul Telegram al Brigăzii Al-Qassam a declarat că aceasta era pregătită să elibereze "12 deținuți din Gaza care au naționalități străine, dar ocupația a obstrucționat acest lucru".

UPDATE 7 noiembrie, ora 15.00: VIDEO FOTO - Armata israliană lovește o clădire adiacentă spitalului Al-Quds din Gaza

Continuarea AICI

UPDATE 7 noiembrie, ora 14.40: Va fi de acord Israelul cu o "pauză tactică" în atacurile sale necruțătoare?

Președintele Joe Biden a avut o convorbire telefonică cu Benjamin Netanyahu. Aceasta este ultima dintr-o serie de convorbiri, iar americanii sugerează că ar putea exista o ușoară schimbare a poziției israeliene.

Peste noapte, Biden a sugerat că ar putea exista o "pauză tactică", iar Netanyahu a spus că este ceva ce ar putea fi luat în considerare. Au făcut acest lucru în războaiele trecute din Gaza - o oră de încetare a focului ici și colo. Schimbarea numelui în "pauză tactică" pare să-i fi mișcat puțin pe israelieni.

Acum nu se sugerează că acest lucru se va întâmpla în curând, dar din partea americanilor, aceștia văd în acest lucru o mică victorie. Este, probabil, o dovadă a presiunii pe care administrația Biden o exercită asupra israelienilor pentru a-i face să realizeze că pierd opinia publică din întreaga lume din cauza scenelor sumbre din Gaza.

UPDATE 7 noiembrie, ora 14.20: Atât SUA, cât și Iranul trimit mesaje cu "linia roșie": Analist

Glenn Carle, un fost oficial CIA, afirmă că Statele Unite mizează pe efectul de descurajare "împotriva dușmanilor Israelului" în timp ce mută mai multe resurse militare în Orientul Mijlociu.

"Realitatea perversă este că este disuasiv și până acum a avut destul de mult succes. Au existat 27 de atacuri ale unor surogate ale Iranului asupra forțelor americane în tot Orientul Mijlociu. Din câte știu eu, a existat doar un singur răspuns limitat", a declarat Carle pentru Al Jazeera.

"Cu toate acestea, această reținere este combinată cu o desfășurare mai puternică a forțelor potențiale de utilizat și cu mesajul explicit către Iran de a nu extinde conflictul. Teheranul a fost destul de clar că nu dorește ca acest conflict să se extindă într-un război - cel puțin - regional. Ambele părți au arătat, în mod fericit, că nu doresc ca acesta să se extindă, trimițând în același timp mesaje despre depășirea unei "linii roșii", care este întotdeauna neclară."

UPDATE 7 noiembrie, ora 14.00: Toate brutăriile din nordul Fâșiei Gaza au fost scoase din funcțiune

Ministerul de Interne din Gaza tocmai a anunțat că toate brutăriile din oraș și din nordul guvernoratului Gaza au încetat să funcționeze din cauza atacurilor sistematice și a lipsei de combustibil și făină.

La sfârșitul lunii trecute, Oxfam a acuzat Israelul că folosește foametea "ca armă de război" după ce a întrerupt aprovizionarea teritoriului cu alimente, apă, electricitate și combustibil.

De la 21 octombrie, un total de 569 de camioane au intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah din sudul Gaza, dar oficialii palestinieni spun că niciunul nu a ajuns în nord.

Înainte de război, numărul camioanelor care intrau zilnic era cuprins între 750 și 850.

UPDATE 7 noiembrie, ora 13.20: IDF și Shin Bet au arestat 11 membri Hamas într-un raid nocturn în Cisiordania

Forțele de securitate israeliene au arestat în cursul nopții 11 membri ai grupării teroriste Hamas în Cisiordania, printre cei 28 de suspecți de terorism, anunță armata israeliană, potrivit Times of Israel.

O serie de explozibili ascunși și un depozit de arme au fost descoperite în timpul unui raid în orașul Tulkarem din Cisiordania pentru a reprima infrastructura teroristă, potrivit unei declarații comune a IDF, Shin Bet și a Poliției de Frontieră.

De asemenea, un bărbat palestinian ar fi fost ucis în cursul nopții în confruntările cu trupele FDI în satul Sa'ir, în apropiere de Hebron, în sudul Cisiordaniei, potrivit rapoartelor mass-media palestiniene. Un purtător de cuvânt de la Spitalul Ahli din Hebron a numit bărbatul ca fiind Sa'ad Nimr Al-Faroukh, în vârstă de 24 de ani, potrivit unui raport.

Alte două persoane ar fi fost rănite în incident.

Bărbatul palestinian ar fi fost rănit atunci când soldații au ripostat la focurile de armă asupra unor grupuri de palestinieni care aruncau cu pietre și cocktailuri Molotov spre forțele FDI.

Soldații israelieni se aflau în Sa'ir pentru a cartografia casa familiei unui palestinian în vârstă de 16 ani care a comis luni un atac cu armă albă în apropiere de intrarea Porții lui Irod în Orașul Vechi din Ierusalim, ucigând-o pe Rose Elisheva Lubin, ofițer al poliției de frontieră, și rănind un alt polițist de frontieră.

Cartografierea este primul pas în procesul urmat de autoritățile israeliene pentru a efectua controversata practică a demolărilor de locuințe. Ierusalimul insistă că această politică ajută la descurajarea viitoarelor atacuri, dar grupurile pentru drepturile omului și SUA o denunță ca fiind o pedeapsă colectivă.

UPDATE 7 noiembrie, ora 13.00: Încetarea focului în Gaza este esenţială (UNICEF)

La o lună de la atacurile Hamas asupra Israleului, premierul israelian a subliniat unele dintre planurile sale pentru Fâşia Gaza. Benjamin Netanyahu a afirmat că ţara sa va fi responsabilă pentru securitatea enclavei, după încheierea luptelor. Israelul a comunicat că atacă în continuare obiectivele Hamas, de la sol, din aer şi de pe mare.

În ultimele patru săptămâni, Israelul a desfăşurat cele mai intese atacuri ale sale asupra teritoriului. În cele mai recente comentarii ale sale, premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru încetarea focului, dar a afirmat că vor exista pauze tactice scurte, pentru a permite intrarea ajutoarelor în Gaza şi ieşirea ostaticilor.

Soraya Ali, de la organizaţia Salvaţi Copiii, a declarat pentru BBC că o încetare a focului este esenţială. "Nu putem comunica regulat cu colegii noştri, deoarece comunicaţiile sunt deseori întrerupte şi ştim că, deşi ajutoarele intră prin punctul de trecere a frontierei Rafah, cu o lipsă extremă de combustibil, suntem în situaţia în care colegi şi asistenţi umanitari trebuie să ducă ajutoarele în spate pentru a le duce persoanelor vulnerabile. Nu este posibil să fie oferit ajutor dacă există ameninţarea bombardamentelor", a declarat Soraya Ali

UPDATE 7 noiembrie, ora 12.23: Românii care au rămas în Fâșia Gaza, revoltați după anunțul MAE: 'Nu ne așteptam la așa ceva. De ce nu ieșim toți odată? Murim azi?'

Continuarea AICI

UPDATE 7 noiembrie, ora 11.41: Israelul redeschide coridorul umanitar pentru civilii din Gaza. Timpul este limitat

Continuarea AICI

UPDATE 7 noiembrie, ora 11.00: ”Tragedie umanitară de proporții colosale”

Acțiunile Israelului în Gaza au fost calificate de către agenția ONU pentru refugiații palestinieni drept "strămutare forțată și tragedie umanitară de proporții colosale".

Într-un tweet, UNRWA adaugă că "timp de o lună, oamenilor din întreaga Fâșie Gaza li s-a refuzat ajutorul, au fost uciși și bombardați din casele lor".

Anterior, oficialii din Gaza au declarat că șase copii și cinci femei sunt uciși în medie în fiecare oră în Gaza și că aproape 70% din populația din Gaza a fost strămutată cu forța din casele lor din cauza bombardamentelor și raidurilor israeliene.

UPDATE 7 noiembrie, ora 10.40: Americanii sunt atacați din mai multe direcții: se complică situația în Orientul Mijlociu

Continuarea AICI

UPDATE 7 noiembrie, ora 10.20: Vor face EAU rău Rusiei prin controlul exporturilor pentru a mulțumi SUA pe fondul războiului cu Israelul?

Războiul Israelului împotriva Fâșiei Gaza ar putea duce la posibile ajustări în politica externă a Emiratelor Arabe Unite în ceea ce privește măsurile de control al exporturilor, după ce națiunea din Golf a intrat în vizorul Statelor Unite și al Uniunii Europene pentru legăturile sale continue cu Rusia.

La începutul lunii septembrie, reprezentanți ai Regatului Unit, UE și SUA au vizitat EAU pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la legăturile țării din Golf cu Rusia.

Dar acum, unele posibile ajustări în politica externă a Abu Dhabi ar putea schimba ușor situația, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că războiul Israelului din Gaza s-ar putea răspândi în întreaga regiune.

Cu toate acestea, preluarea unor idei din Occident în ceea ce privește relațiile cu Rusia nu ar fi lipsită de anumite riscuri pentru EAU.

UPDATE 7 noiembrie, ora 10.00: Rusia spune că remarca israeliană privind energia nucleară ridică semne de întrebare

Ministerul rus de Externe a declarat că o remarcă a unui ministru israelian care și-a exprimat deschiderea față de ideea ca Israelul să efectueze un atac nuclear asupra Gaza a ridicat o serie de întrebări.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a fost citată de agenția de știri de stat RIA Novosti, care a declarat că principala problemă este că Israelul pare să fi recunoscut că are focoase nucleare.

În acest caz, a spus Zakharova, câinele de pază nuclear al ONU și inspectorii internaționali ar trebui să fie pe teren.

Israelul nu recunoaște public că are arme nucleare, deși Federația Oamenilor de Știință Americani estimează că Israelul are aproximativ 90 de focoase nucleare.

Luni, ministrul iranian de externe Hossein Amirabdollahian a cerut Consiliului de Securitate al ONU și organismului de supraveghere nucleară al ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, să ia "măsuri imediate și neîntrerupte pentru a dezarma acest regim barbar și de apartheid".

UPDATE 7 noiembrie, ora 09.35: 'Israelul vizează acum panourile solare din Gaza'

Atacurile aeriene israeliene vizează acum panouri solare folosite de spitale și civili în Fâșia Gaza, tocmai a relatat corespondentul nostru Hani Mahmoud.

În urma atacului din 7 octombrie, Israelul a plasat Gaza sub un "asediu total", blocând intrarea alimentelor, apei, electricității și combustibilului. De asemenea, a întrerupt de trei ori internetul și canalele de comunicare în ultimele câteva zile, continuând atacurile terestre.

În timp ce camioanele cu ajutoare care transportă alimente și medicamente au fost autorizate să intre în Gaza, Israelul a interzis introducerea combustibilului în Fâșie, ceea ce a dus la întreruperea activității mai multor spitale și centre medicale.

UPDATE 7 noiembrie, ora 09.15: Ce au discutat Biden și Netanyahu?

Președintele american Joe Biden și premierul israelian Benjamin Netanyahu au vorbit la telefon pe fondul bombardamentelor intense din Gaza.

Știm că au avut o conversație peste noapte, axată pe o potențială pauză umanitară.

Ambele țări consideră că o încetare a focului este imposibilă, deoarece ar permite Hamas să se recalibreze. Prin urmare, ele vorbesc în schimb despre "pauze tactice", dar Israelul a opus rezistență, deoarece se teme că acest lucru va oferi Hamas șansa de a riposta.

SUA încearcă să facă presiuni pentru ca ajutorul să intre în Gaza, dar până acum nu a fost nici pe departe suficient pentru a răspunde nevoilor de pe teren.

UPDATE 7 noiembrie, ora 08.50: Forțele israeliene atacă tabăra de refugiați din Jenin, în Cisiordania ocupată

Primim informații despre lupte între forțele israeliene și palestinieni în afara taberei de refugiați din Jenin, în Cisiordania ocupată.

La începutul acestei dimineți, am raportat focuri de armă din tabăra de refugiați din Tulkarm. Imagini filmate de colegii noștri de la Al Jazeera Arabic au arătat un fum negru și gros care se ridica dintr-o zonă a taberei.

Confruntările continuă de luni în Tulkarm și s-au înregistrat cel puțin nouă decese în ultimele 24 de ore, inclusiv cei doi palestinieni care au murit în timp ce se aflau în detenție în Israel, potrivit lui Zein Basravi de la Al Jazeera, care se află la Ramallah.

Peste 160 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania ocupată începând cu 7 octombrie.

UPDATE 7 noiembrie, ora 08.25: Atacurile israeliane zguduie din temelii fiecare clădire din orașul Gaza

Bombardamentele au continuat deasupra orașului Gaza. Israelul a folosit tot felul de arme și bombe neconvenționale, zguduind din temelii aproape fiecare clădire rezidențială din oraș.

Ei spun că scopul acestor atacuri este de a distruge buncărele și tunelurile folosite de Hamas, dar, după cum putem vedea, tot mai multe clădiri rezidențiale sunt distruse, lăsând celor din orașul Gaza niciun loc în care să stea sau să se adăpostească.

Situația din spitale rămâne foarte gravă, foarte complicată. Acestea duc lipsă de combustibil, echipamente, provizii și sunt atacate. În plus, toate drumurile care duc la Spitalul al-Shifa au fost avariate, ceea ce face foarte dificil pentru ambulanțe să aducă pacienții.

În sud, Rafah a fost ținta unor noi atacuri aeriene și am auzit că peste 20 de persoane au fost ucise și că mai multe persoane ar fi încă sub dărâmături.

content-image

UPDATE 7 noiembrie, ora 08.05: Raisi și Modi discută despre Gaza în cadrul unei convorbiri telefonice

Presa de stat din Iran afirmă că președintele iranian și premierul indian au avut o convorbire telefonică în timpul căreia Raisi a declarat că "susține orice efort global comun pentru o încetare imediată a focului, ridicarea blocadei și acordarea de ajutor poporului asuprit din Gaza".

El a adăugat că "atrocitățile din Gaza i-au înfuriat pe oamenii din întreaga lume, iar dacă masacrul continuă, va avea consecințe transregionale", potrivit IRNA.

Raisi a mai spus că "grupurile de rezistență palestiniene au dreptul legitim de a se confrunta cu ocupația" și a acuzat SUA că sunt complice la "crimele" comise în Gaza, din cauza sprijinului financiar, militar și de informații acordat Israelului.

UPDATE 7 noiembrie, ora 07.00 - Lumea arabă începe războiul economic cu aliații Israelului. Branduri celebre, boicotate în Orientul Mijlociu

O mişcare de boicotare a produselor occidentale a câştigat progresiv teren în lumea arabă de când a început războiul între Israel şi gruparea islamistă Hamas, notează luni France Presse într-un reportaj, conform Agerpres.

"Am început să boicotăm toate produsele care susţin Israelul, în solidaritate cu palestinienii", spune o adolescentă într-un mini-market din Bahrein, în timp ce-şi consultă tableta unde sunt listate mărcile acuzate că susţin Israelul în războiul cu Hamas. "Nu vrem ca banii noştri să contribuie la prelungirea luptelor", explică ea.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 06.50 - Franța trimite armatei Libanului vehicule blindate pentru a descuraja ofensiva Hezbollah asupra Israelului

Franţa va trimite armatei libaneze zeci de vehicule blindate pentru a putea desfăşura în mod adecvat misiuni de patrulare în ţară, a afirmat ministrul francez al apărării, în remarci publicate luni în presa libaneză, citate de Reuters, conform Agerpres.

Întărirea forţelor armate naţionale libaneze astfel încât să se poată coordona cu forţa de pace a ONU este esenţială în condiţiile creşterii tensiunii între Israel şi mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran, din sudul Libanului, a subliniat Sebastien Lecornu în declaraţii acordate ziarului libanez L'Orient Le Jour după o vizită în această ţară.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 05.55 - Loviți din toate părțile: nou atac cu drone împotriva Israelului revendicat de rebelii houthi din Yemen

Rebelii houthi din Yemen, apropiaţi de Iran, au susţinut că au efectuat luni un nou atac cu drone împotriva Israelului ca răspuns la războiul pe care îl poartă armata israeliană în Fâşia Gaza, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Forţele armate yemenite (...) au lansat în ultimele ore o salvă de drone asupra diferitelor ţinte sensibile ale inamicului israelian din teritoriile ocupate", a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor armate houthi, Yahya Sari, pe reţeaua X, fostul Twitter.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 05.40 - Scene de groază în Gaza, pe fondul loviturilor aeriene de luni noaptea, care au amenințat spitalul Al-Quds

Lovituri aeriene israeliene au avut loc luni seară în apropierea spitalului Al-Quds din oraşul Gaza, potrivit unei declaraţii a Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene, citate de CNN, potrivit news.ro.

"[Israelul] a ţintit cu două rachete în apropierea spitalului Al-Quds din Fâşia Gaza, la aproximativ 50 de metri de poarta spitalului", a declarat grupul.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 04.20 - VIDEO - Lansatoare de rachete găsite într-un complex folosit de o mișcare de tineret și într-o moschee din Gaza

Forțele israeliene care operează în nordul Fâșiei Gaza au localizat mai multe lansatoare de rachete și peste 50 de rachete, situate într-un complex folosit de o mișcare de tineret și într-o moschee, spune armata.

Forțele de Apărare Israelului publică un videoclip cu comandantul Batalionului 50 al Brigăzii Nahal, Lt. Col. Tomer Sayag, care arată zeci de lansatoare de rachete de forțele sale găsite în interiorul unei clădiri folosite de Asociația Scout Palestinian.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 03.35 - Un submarin american cu posibilă încărcătură nucleară stă la pândă în Orientul Mijlociu

Un submarin american se află în Orientul Mijlociu, cu scopul de a ”descuraja” orice încercare de a face să degenereze războiul dintre Israel şi Hamas într-un război regional, anunţă luni Departamentul american al Apărării, relatează AFP, citat de news.ro.

Washingtonul se teme că bombardamentele israeliene neîncetate asupra Fâşiei Gaza, ca represalii faţă de un atac de o amploare fără precedent al mişcării palestin

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 7 noiembrie, ora 01.45 - Șeful de stat major al IDF avertizează: Israelul știe cum să ajungă oriunde în Orientul Mijlociu

Vizitând flota de avioane de luptă F-35I a forțelor aeriene israeliene, șeful de stat major al IDF, generalul Herzi Halevi avertizează că Israelul „știe cum să ajungă oriunde în Orientul Mijlociu”.

„Suntem deja la o lună de război, lovind Hamas foarte, foarte tare, lovind conducerea Hamas, lovind comandanții, lovim teroriști, distrugem infrastructura Hamas din Gaza și suntem, de asemenea, constant pregătiți pentru alte zone”, spune Halevi. soldaților de la baza aeriană Nevatim. „Această bază [aeriană] știe cum să ajungă oriunde în Orientul Mijlociu.”

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.